Policajci i vatrogasci primljeni u radni odnos u MUP

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović primio u radni odnos policajce i vatrogasce

Stefanović 1
MUP

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je vatrogascima-spasiocima i policijskim službenicima, koji su danas primljeni u radni odnos u MUP, da očekuje od njih da opravdaju poverenje koje im je Republika Srbija ukazala i uvek budu na usluzi građanima. 

Foto: MUP

Stefanović je, na svečanoj promociji novih 213 vatrogasaca-spasilaca i 80 policajaca u Nastavnom centru u Kuli, podsetio da je sa ovim prijemom Ministarstvo unutrašnjih poslova u 2019. godini podmlađeno sa ukupno 1.309 novih policajaca i 326 vatrogasaca-spasilaca. 

Foto: MUP

„Budući vatrogasci, danas bi vaši roditelji i prijatelji trebalo da budu ponosni na vas što ste nakon 17 nedelja praktične i teorijske obuke pokazali da ste savladali i usvojili potreban nivo znanja i veština za obavljanje ovog veoma odgovornog i možda najtežeg posla u zemlji.  Drago mi je što ste se opredelili za ovu profesiju, koja je više od posla. To je poziv koji garantuje da ćete imati mnogo teških dana punih izazova, ali i puno srce kada osetite zahvalnost ljudi kojima pomognete“, poručio je Stefanović vatrogascima koji će već danas biti raspoređeni u 78 područnih vatrogasno-spasilačkih jedinica u Srbiji. 

Foto: MUP

On je podsetio i da su pripadnici Sektora za vanredne situacije samo tokom ove godine imali 34.451 intervenciju i spasili 1.342 osobe.

Izvor: Objektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar