Magla preusmerila avione, umesto u Beograd, danas sleću na aerodrom u Nišu

Sve informacije o redu letenja i izmenama, možete pratiti u realnom vremenu

Avion
Unsplash/ Nils Nedel

Zbog guste magle nekoliko aviona “Er Srbije” danas je, umesto na beogradski aerodrom, sletelo na “Konstantin Veliki” u Nišu, a na aerodromu “Nikola Tesla” rečeno je Tanjugu da su sve vreme otvoreni za avio-saobraćaj, ali da od avio-kompanija i pilota zavisi da li će sleteti ili poleteti u uslovima smanjene vidljivosti.

Aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu neprekidno je otvoren za aviosaobraćaj, jer raspolaže kategorijom IIIb odnosno najsavremenijim uređajima za sletanje i poletanje aviona u uslovima izuzetno smanjene vidljivosti – magle, kažu na beogradskom aerodromu.

Na aerodrom “Konstantin Veliki” u Nišu u periodu od 12.30 do 13.05 časova sletelo je četiri aviona: iz Podgorice, Zagreba, Ljubljane i Beča.

Takođe, na aerodromu kažu da su stvoreni uslovi da avioni sleću pri horizontalnoj vidljivosti duž piste do 50 metara i vertikalne vidljivosti od samo 15 metara.

Da li će aviokompanije sletati ili poletati u uslovima smanjene vidljivosti, osim kategorije aerodroma, važno je nekoliko drugih činilaca: da li su avioni opremljeni adekvatnom opremom za prijem signala sa zemlje, da li piloti poseduju odgovarajuće dozvole za sletanje i poletanje u ovakvim uslovima, kao i od procedure koju propisuju aviokompanije.

Na kraju, zavisi od pilota, koji donosi odluku da li će u uslovima smanjene vidljivosti sleteti u Beograd, preusmeriti let na najbliži aerodrom, odnosno da li će uopšte i poleteti ka Beogradu.

Sve operativne službe aerodroma “Nikola Tesla” neprekidno su angažovane kako bi se aviosaobraćaj odvijao bezbedno i sigurno, uz pružanje efikasne usluge putnicima i komfora, navode na aerodromu.

Sve informacije o redu letenja i statusu pojedinačnih letova, svi zainteresovani mogu u realnom vremenu dobiti putem internet prezentacije aerodroma www.beg.aero, putem broja telefona Info centra 011 209 4444, kao i u izabranoj aviokompaniji, navedeno je u odgovoru aerodroma koji je dostavljen Tanjugu.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar