Uprkos vremenu: Održana novogodišnja kupanja u Puli, Šibeniku i Sisku (FOTO)

Iako je temperatura mora svega 13, a vazduha 12 stepeni, plivači nisu odustali

Novogodišnje kupanje Pula
Tanjug/Foto Hina/Daniel Sponza

Prvog dana 2020. godine, uprkos temperaturi mora od samo 13 i temperaturi vazduha od 12 stepeni, na pulskom kupalištu Mornar, pedesetak kupača je tradicionalnim plivanjem i šampanjcem poželelo građanima srećnu Novu godinu.

Tačno u podne, 50 kupača je ušlo u more kako bi otplivalo svoju deonicu, a nakon toga šampanjcem nazdravilo okupljenima, prenosi Hina.

“Ovo radimo jer volimo izazove, lepo nam je i družimo se i zato, zašto ne okupati se na prvi dan godine. Inače, plivamo tokom cele godine, a u ovoj godini sugrađanima želimo samo dobre i lepe stvari”, rekao je Igor Brkarić nakon kupanja u moru.

Foto: Tanjug/Foto Hina/Daniel Sponza

Ovogodišnje kupanje prvi put je proteklo bez inicijatorke novogodišnjeg kupanja u Puli, Alme Šešlije, koja je pre skoro dva meseca preminula u 89. godini.

I u Šibeniku se održalo prvo novogodišnje kupanje na šibenskoj gradskoj plaži Banj, a najmlađi od skoro 20 kupača bio je četverogodišnji dečak.

To je osmi put da se Šibenčani 1. januara u podne kupaju u moru, a cilj današnje akcije bilo je podizanje svesti o zaštiti ribljeg fonda Jadrana i klimatskim promenama.

Novogodišnje kupanje u Šibeniku organizovali su gradska uprava i Turistička zajednica, a ove godine maskota je bila velika ružičasta hobotnica.

Tradicionalno kupanje održano je i u Sisku gde se oko 12 građana okupalo u reci Kupi, na temperaturi vode od tri stepena.

Plivači su u Kupu ušli u podne sa sisačke Šetnici Slave Striegla, a njihov je poduhvat pratilo više stotina građana.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar