Banjaluka oblepljena fotografijama “Čuvaj se Lukača” (VIDEO)

Plakati su postavljeni nakon incidenta koji se dogodio u ponedeljak uveče u Narodnoj Skupštini RS

Dragan Lukač
Youtube printscreen

Nepoznati banjalučki aktivisti postavili su u utorak uveče na kapije dvorišta i stubove ulične rasvete fotografije sa likom ministra policije RS Dragana Lukača uz natpis “Opasan Lukač” i “Čuvaj se Lukača”.

Plakati su postavljeni nakon incidenta koji se dogodio u ponedeljak uveče u Narodnoj Skupštini RS, kada je Lukač fizički nasrnuo na poslnika PDP Draška Stanivukovića, prenosi sarajevski portal Klix.

Lukač je tada na Stanivukovića koji mu je dobacivao dok je bio za govornicom, bacio papire i odgurnuo ga, a veći incident sprečili su ostali poslanici, ministri i obezbeđenje Narodne skupštine.

Tokom obraćanja Lukača na sednici Skupštine RS o Programu reformi čula su se dobacivanja, što je iznerviralo ministra unutrašnjih poslova, pišu sinoć “Nezavisne novine”.

Lukač je bio iznerviran jer je Stanivuković u Skupštinu uneo NATO zastavice, poručujući mu da to nije u redu i da ne shvata da je NATO bacao bombe na ljude koji su se borili za Republiku Srpsku i da tim zastavama nije mesto u Narodnoj Skupštini.

On je poručio poslaniku PDP-a da “bi mogao da završi kao zastavice NATO-a”, a koje su ranije u toku dana iznete iz Skupštine RS.

Lukač je potom pozvao Stanivukovića da priđe, što je ovaj i uradio i tako, kako navode “Nezavisne”, dodatno iznervirao ministra unutrašnjih poslova, koji je bacio papiriće prema njemu i odgurnuo ga.

Posle incidenta poslanici su otišli na pauzu.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar