Afera “Raketa” još uvek bez epiloga: Bivšoj šefici Specijalnog tužilaštva produžen kućni pritvor

Sudsko veće je potvrdilo prvostepenu odluku donetu krajem novembra prošle godine, kada je Janeva iz istražnog zatvora “Skoplje” premeštena u stan njenog sina da izdržava meru kućnog pritvora

Skoplje
pixabay.com

Bivša šefica Specijalnog tužilaštva u Severnoj Makedoniji i optužena u aferi “Reket”, Katica Janeva, ostaje u kućnom pritvoru nakon što je Apelacioni sud u Skoplju odbio njenu žalbu da se brani sa slobode, potvrdili su iz suda za A1on.

Sudsko veće je potvrdilo prvostepenu odluku donetu krajem novembra prošle godine, kada je Janeva iz istražnog zatvora “Skoplje” premeštena u stan njenog sina da izdržava meru kućnog pritvora.

Bivša šefica Specijalnog tužilaštva u Severnoj Makedoniji ostaje bez putne isprave i ne sme da napusti zemlju sa ličnom kartom.

Na snazi ostaje i sudska zabrana komuniciranja sa pojedincima umešanim u aferu “Reket”.

Sledeće ročište u aferi “Reket” zakazano je za 20. januar.

Katica Janeva, zajedno sa makedonskim šoumenom Bojanom Jovanovskim – Boki 13, optužena je za zloupotrebu službenog položaja i iznuđivanje novca u iznosu od 1,5 miliona evra od skopskog biznismena Jordana Kamčeva, u zamenu za oslobađanje od pritvora.

Na prvom ročištu u aferi “Reket” biznismen Zoran Milevski – Kičeec je priznao krivicu i osuđen je na tri godine zatvora, dok su Janeva i Jovanovski negirali krivicu.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar