Vučić o odlasku u CG: “Moja je želja i obaveza da budem s našim narodom kad je teško”

Predsednik Srbije rekao da ne planira da drži političke govore

Aleksandar Vučić
TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da njegov odlazak u Crnu Goru nije zvanična niti radna poseta Crnoj Gori, ali da će svakako pokazati poštovanje prema držvi Crnoj Gori i najaviti kakve su mu namere i koliko će se zadržati.

Vučić je, u jutarnjem programu Pinka, na reakcije iz Crne Gore, kazao da za privatne posete ne postoji obaveza da se najavljuju.

„Imajući u vidu trenutak, pokazaću poštovanje prema crnogorskoj državi, i svakako ću najaviti dolazak, kakve su mi namere i koliko ću da se zadržim“, objasnio je on.

Vučić je dodao da ne treba misliti da se Milo Ðukanović i članovi crnogorske vlade, svaki put kada dolaze u Beograd najavljuju, a bilo je takvih dolazaka 50 puta, a u zvaničnoj poseti neki su bili dva do tri puta.

Moja je želja i obaveza da budem s našim narodom kad je teško, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da će u narednih dan, dan i po doneti konačnu odluku o tome da li će Badnje veče provesti sa Srbima na severu Crne Gore.

“Ništa više od toga”, nije mu, kako je rekao za Pink tv, nije ideja.

Najveći pravoslavni praznik je, kaže, vreme za praštanje, mirenje, vreme da kao narod pokažemo jedinstvo, “ne vređajući i ne provocirajući”.

Ne planira da drži političke govore.

„Suština je da mi razumemo da živimo u različitim državama, da poštujemo te države, ali važno je da pripadamo istom rodu i narodu, da moramo da pokažemo jedinstvo. Idealno vreme da se to pokaže je sada”, naglasio je on. „U svakom slučaju to je moja želja i namera da budem zajedno sa našim narodom kada mu je teško. Predsednik Srbije sam ne da bih išao po stadionima, halama, da se radujem našim uspesima u sportu, i da se kitim tuđim perjem, već da rešavam teške i važne probleme, da budem sa našim narodom kada mu je teško”, podvukao je u izjavi za TV Pink.

Istakao je da nema razlike između Srba ma gde živeli, da nema razlike između njegovog oca iz Chipuljića, majke iz Bečeja, ili njega koji ceo život živi u Beogradu i Srbina u Bijelom Polju, Banjaluci ili bilo gde drugo.

Vučić je kazao da se začudio kada je video koliko histeričnu kampanju vode brojni mediji protiv njegovog dolaska u Crnu Goru.

Podsetio je da je Božić dočekao i u zagrebačkoj Sabornoj crkvi i Gračanici.

„Nikada našem narodu nije bilo lako u Gračanici i Zagrebu. Srpski narod je narod kojem pripadam i želim da pokažem tu vrstu jedinstva”, istakao je on.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar