NIS i “Petnica” obeležili deset godina podrške mladim talentima

Kragujevac
Wikimedia

 

Povodom svečanog obeležavanja decenije uspešnog partnerstva kompanije NIS i Istraživačke stanice „Petnica“, održana je panel diskusija na temu „Može se biti uspešan u svom poslu u Srbiji“, sa idejom ohrabrivanja i motivisanja mladih za profesionalno usavršavanje, ostanak i povratak u Srbiju.

Događaj je održan u poslovnom centru kompanije „Nordeus“, koja je jedan od najboljih primera kako domaća kompanija može privući i zadržati mlade stručnjake iz naše zemlje i inostranstva.

Zamenik generalnog direktora kompanije NIS, Vadim Smirnov

 


 

Podrška mladima u obrazovanju i razvoju karijere

Istraživačka stanica „Petnica”, kroz čije obrazovne programe svake godine prođe oko 2.000 osnovaca, srednjoškolaca i studenata, gotovo četiri decenije radi kao jedinstveni centar namenjen naprednom dodatnom vanškolskom obrazovanju, a
kompanija NIS je u periodu od 2009. do 2018. godine finansijski podržala ovu organizaciju sa 108 miliona dinara.

Kao društveno odgovorna kompanija, NIS već dugi niz godina sprovodi aktivnosti, koje za cilj imaju pružanje podrške mladima u sferi obrazovanja, kao i poboljšanje uslova za rad i usavršavanje ulaganjem u razvoj karijere i negovanjem saradnje sa obrazovnim i naučnim institucijama.

U poslednjih deset godina kompanija je u društveno odgovorne projekte uložila više od 3,8 milijarde dinara, od čega samo u oblast nauke i obrazovanja preko 600 miliona dinara.

Skupu su prisustvovali kako iskusni i uspešni, tako i mladi koji su na početku svog profesionalnog razvoja, a u okviru zvaničnog dela programa prisutnima su se obratili zamenik generalnog direktora kompanije NIS, Vadim Smirnov, direktor Istraživačke stanice Petnica, Vigor Majić i direktor Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, dr Branislav Ranđelović.

„Na sreću, mi imamo ovde dosta dobrih primera na koje možemo da uputimo naše mlade ljude i da kažemo da i kod nas ovde može lepo i uspešno da se živi, ne mora da se ode. Ovde smo kod naših prijatelja i domaćina u ‘Nordeusu’, tu je sa nama Naftna industrija Srbije, koja je primer jedne firme koja na pravi način zadržava sposobne ljude na ovim prostorima, a tu je i ‘Petnica’, koja već dugi niz godina generiše kvalitetne ljude i okuplja ih oko sebe, držeći ih nekim nevidljivim nitima vezane i za Petnicu i za našu zemlju“, rekao je Branislav Ranđelović.

„Za NIS je velika čast što je deo ovakvog projekta razvoja mladih naučnika i što može da doprinese ne samo finansijski, već i ekspertizom svojih stručnjaka, i mi ćemo i u narednim godinama nastaviti da podržavamo kolege iz Petnice. Ono što mi želimo jeste da mladi nakon završetka školovanja ostanu u svojoj zemlji i tu grade svoje profesionalne karijere. Posebno smo ponosni na naš program ‘Povratak u Srbiju’, u okviru koga smo u našu zemlju vratili čak 90 stručnjaka, koji su sada naše kolege“, izjavio je Vadim Smirnov.

Direktor „Petnice“, Vigor Majić je zahvalio NIS-u na kontinuiranoj podršci, koja omogućava nesmetano održavanje seminara u Istraživačkoj stanici i najavio osnivanje Fonda „Petnica“, koji će biti namenjen prikupljanju sredstava za njen dalji razvoj i prosperitet.

Direktor Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, dr Branislav Ranđelović.

Direktor Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, dr Branislav Ranđelović.

Nakon zvaničnog dela programa, usledila je panel diskusija „Može se biti uspešan u svom poslu u Srbiji“ sa ciljem približavanja mogućnosti i otvaranja novih perspektiva za profesionalni razvoj mladih u našoj zemlji, a učesnici panela bili su predstavnici kompanija NIS, „Mokrin haus“, „Digitalna Srbija“ i „Nordeus“.

Panel diskusija „Može se biti uspešan u svom poslu u Srbiji“

Panel diskusija „Može se biti uspešan u svom poslu u Srbiji“

Učesnici panela su doneli zaključak da je, uprkos određenim poteškoćama, koje postoje i u drugim zemljama, u Srbiji i te kako moguće biti mlad i uspešan u svom poslu i svojoj profesiji.

Izvor: Nedefinisan

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar