Rusija osudila izraelske napade na iranske mete u Siriji

Rusija je osudila Izrael zbog napada na iranske mete u Siriji prošle noći, ocenivši da je ta operacija suprotna međunarodnom pravu, preneli su izraelski mediji.

 

Izraelske vazduhoplovne snage su pred zoru izvele veliku operaciju ciljajući desetine iranskih i sirijskih vojnih meta u odgovoru na jučerašnji raketni napad na Golansku visoravan koja je pod kontrolom Izraela.

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji je saopštila da je poginulo najmanje 11 civila, uključujući sedam stranaca, za koje se veruje da su Iranci, a da ima i ranjenih.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Mihail Bogdanov izjavio je danas da su udari „pogrešan potez“ i u „oštroj suprotnosti“ sa međunarodnim pravom, preneo je Interfaks.

Rusija podržava vladu sirijskog predsednika Bašara Asada i kritikovala je ranije pokušaje Izraela da spreči učvršćivanje Irana u blizini severne izraelske granice.

Izraelska vojska je saopštila da je svoju kampanju iz vazduha koordinirala sa Moskvom sa kojom je uspostavljen mehanizam da se izbegne neželjeni konflikt u svetlu značajnog vojnog prisustva Rusije u Siriji.

Izvor: Nedefinisan

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar