Dačić čestitao Vučiću: Pokazao da je državnik koji razmišlja i radi za budućnost Srbije i regiona

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić čestitao je danas predsedniku Aleksandru Vučiću, na političkoj hrabrosti da promoviše inicijativu o mini Šengenu

Ivica Dacic
TANJUG / MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA / OGNJEN STEVANOVIC

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić čestitao je danas predsedniku Aleksandru Vučiću, na političkoj hrabrosti da promoviše inicijativu o mini-Šengenu, čime je, kaže, pokazao da je državnik koji razmišlja i radi za budućnost Srbije i regiona.

Odavno jedna inicijativa nije imala toliki značaj kao što je inicijativa predsednika Vučića o mini-Šengenu, ističe Dačić i ukazuje da je ta inicijativa značajna i na regionalnom, I na evropskom nivou, a pre svega za građane zemalja uključenih u nju.

“Ova inicijativa istovremeno isteruje na čistac i sve one koji nisu za mir i saradnju, već za rat i sukobe”, istakao je Dačić. 

Prema njegovim rečima, paradoksalno je da Vučića, dok dolazi u Tiranu sa idejom o miru i saradnji, dočekuju demonstracije. 

Paradoksalno je, kaže, i da se toj ideji protive Muslimani u BIH, Albanci u Severnoj Makedoniji, vlasti u Crnoj Gori i u Prištini, kao I deo opozicije u Srbiji. 

Zašto su protiv I za šta se oni zalažu, pita Dačić i odgovara:

“Umesto mira i saradnje oni su za sukobe, zidove, pa čak, kako kažu u Prištini, i za rat. U tome je razlika od pristupa Srbije i Vučića”, ističe Dačić u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

“Želim javno da čestitam Vučiću na političkoj hrabrosti da promoviše inicijativu o mini-Šengenu, time je pokazao da je državnik koji razmišlja I radi za budućnost Srbije i regiona”, navodi ministar Dačić. 

Svi koji se tome protive pokazuju, dodaje Dačić, da su protiv takve budućnosti, da žive u ružnoj I bolnoj prošlosti, I da nemaju šansi na političkoj sceni. 

“Narod hoće bolju budućnost, a ne političare koji žele sukobe i rat. Ill je problem u tome što je inicijativu predložio Vučić i Srbija. Time pokazuju da ne žele jaku i stabilnu Srbiju, i Srbiju okrenutu budućnosti”, zaključio je Dačić.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar