Dva svedoka optužila Bastaća za korupciju

Dva svedoka u slučaju istrage korupcije u opštini Stari grad potvrdila su priču Lazara Lesnjaka

Marko Bastać
Youtube printscreen

Dva svedoka u slučaju istrage korupcije u opštini Stari grad potvrdila su priču Lazara Lesnjaka da su mu davali deo novca kako bi zauzvrat dobijali određene poslove, saznaje nezvanično Blic.

Odgovorno lice u Udruženju “Hjuman distrikT” Aleksandra K.R. i osnivač Udruženja “Čarobne ruke” Dejan M. ispričali su u istrazi da su deo novca koji je uplaćivan na račun njihovih organizacija vraćali saradnicima predsednika opštine Marka Bastaća.

“Udruženju Hjuman distrikt uplaćeno je 1.590.000 dinara iz budžeta opstine, a potom je taj novac opravdan fiktivnim računima. Od ukupne sume 1.100.000 je opravdano fiktivnim računima dok ostatak nije opravdan. U tom trenutku Lazar Lesnjak bio je kao predsednik komisije zadužen za dodelu i kontrolu utrošenih sredstava”, otkrio je izvor Blica.

Aleksandra K.R. je potvrdila navode Lesnjaka da je između 30 i 50 odsto od uplaćenih sredstava vraćala njemu na ruke.

Lesnjak je ranije u izjavi policiji rekao da je novac odnosio Bastaću, a da su ga potom delili. On je rekao i da je Bastać apsolutno odgovoran za budžet i da nijedan projekat nije mogao da prođe ako njemu ne bi bio vraćen deo novca.

Slično je bilo i s korišćenjem javnog prostora, piše Blic, te navodi da je utvrđeno da je udruženju “Carobne ruke” na ime donacije uplaćeno 3.604.000 dinara, a osnivac tog preduzeca Dejan M. sve vreme je odrzavao kontakte s nacelnikom Sektora za koumunalno-inspekcijske poslove opstine Stari grad Marjanom Nakovi.

“Istražitelji su obavili razgovor sa svim firmama koje su trazile zauzeće javne površine i svi su potvrdili da im je Nakov davao preporuku da novac uplaćuju udruženju Čarobne ruke, a tek kada bi doneli potvrdu o uplaćenoj dogovorenoj sumi Nakov bi im dao ugovor i javnu površinu na korišćenje”, otkriva Blicov izvor.

Razgovori sa svedocima u istrazi korupcije se nastavljaju, a prethodnih dana je bilo i svedoka koji su negirali da su novac vraćali Bastaću i njegovim saradnicima.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar