Jurić o tome kako je Malčanski berberin na slobodi: “To će se desiti i sa ubicom moje Tijane”

Samo se molim da je Monika živa, poručuje Jurić

Igor Jurić
printscreen/youtube

Osnivač Fondacije “Tijana Jurić”, Igor Jurić, izjavio je danas da je bilo očigledno da će višestruki silovatelj Ninoslav Jovanović, osumnjičen za otmicu dvanaestogodišnje Monike Karimanović, ponoviti krivično delo.

“Znao sam da će se ovo desiti, smo se molim da je devojčica živa. Kada kažem da sam znao, ne kažem to zbog toga što sam vidovit, već zato što je to očigledno”, rekao je Jurić za televiziju Prva.

Jovanović je prvi put za silovanje devojke i devojčice 1996. godine osuđen na deset godina robije i pušten uslovno posle 9 godina, da bi odmah počinio novo krivično delo.

Oteo je i silovao devojčicu od 12 godina, zatim je oteo još jednu devojčicu, koja je uspela da pobegne.

Tada je osuđen na 15 godina, ali mu je sud smanjio kaznu na 12 godina.

Izašao je iz zatvora u januaru prošle godine i tada je 30 roditelja i meštana Malče pisalo Igoru Juriću da strahuju da će ponoviti krivično delo.

Zatim je preko Fejsbuka uznemiravao žene, a pisao je i na stranici za otkup kose, zbog čega je uhapšen u oktobru prošle godine i u zatvoru proveo pet meseci.

“Ako dete ne daj bože bude pronađeno mrtvo, to je propust svih, nas i mene lično, jer nisam bio dovoljno agresivan u traženju da on bude pod nadzorom policije”, rekao je Jurić.

Na pitanje kako je moguće da, nakon svega, Jovanović nema policijski nadzor, Jurić kaže da se to dogodilo jer je “Marijin zakon” usvojen 2013, a zločini su izvršeni pre toga, pa je Jovanović izašao iz zatvora i slobodno se šetao.

“Policija ga je privela tek na osnovu naših prijava, jer smo uspeli da ga pratimo po društvenim mrežama i on je pritvoren na još šest meseci”, objasnio je Jurić i dodao da je pušten jer se pristojno i lepo ponašao u zatvoru.

“To će se desiti i s ubicom mog deteta”, rekao je on.

Jurić je rekao i da bi “voleo da vidi tog sudiju i advokata koji su na slobodu pustili čoveka kao što je Jovanović”.

Policija intenzivno traga za nestalom devojčicom i osumnjičenim, a direktor policije Vladimir Rebić je sinoć rekao da veruje da je devojčica živa.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar