Tajne piramida u koje je Tesla verovao

Srpski naučnik je verovao da piramide služe višoj svrsi

Piramide
Pixabay

Naučnik Nikola Tesla verovao je da piramide služe višoj svrsi i istraživao ih je celoga života. Šta ga je toliko privlačilo u vezi s piramidama?

Bez izuma Nikole Tesle svet bi danas bio nezamislivo mesto. Tesla je zaslužan za ključne ideje zbog kojih imamo pametne telefone, vaj-faj, električni sistem i još mnogo toga… Pored ideja koje je Tesla realizovao i patentirao, imao je i mnoge druge profesije u različitim oblastima istraživanja, od kojih su neke bile prilično ezoterične.

Jedna od najneobičnijih bila je njegova preokupacija egipatskim piramidama, nekim od najtajanstvenijih i najveličanstvenijih građevina čovečanstva. Tesla se pitao da li su piramide veliki predajnici energije – i ta se misao poklopila s njegovim projektom bežičnog prenosa energije. Tesla je 1905. godine u SAD podneo patent pod nazivom “Umetnost prenošenja električne energije prirodnim medijima”, u kojem su zacrtani projekti za seriju generatora širom sveta koji bi se priključili jonosferi za prikupljanje energije. Samu Zemlju, sa njena dva pola, posmatrao je kao džinovski električni generator neograničene energije, piše “Big tink”.

Izvor: Sputnik

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar