Rebić o detaljima kako su pronašli Moniku: “Otmičarima pištolj, roditelji oprez!”

Policija je ranije pozvala građane da obiđu vikendice i provere svoje kuće, što su vlasnici objekta u kojoj je devojčica bila i učinili

Vladimir Rebić
TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

Nastavlja se potraga za Ninoslavom Jovanovićem, otmičarem devojčice Monike Karimanović, koja je u nedelju pronađena, a policija sumnja da se on nalazi na području Niša i da je naoružan, rekao je danas direktor policije Vladimir Rebić.

“Potraga traje, policija je okružila područje u kojem smatramo da se Ninoslav krije i ubeđeni smo da ćemo ga brzo pronaći. Nećemo povući policiju sa terena dok ga ne pronađemo i to je pitanje vremena”, rekao je Rebić za RTS i istakao da je na terenu 500 do 600 policajaca.

Rebić ističe da Jovanović, prema saznanjima policije, ima pištolj i pozvao roditelje na oprez.

Govoreći o tome kako je devojčica pronađena, Rebić je rekao da su devojčicu pronašli vlasnici vikendice u kojoj je u tom trenutku boravila.

Kako je rekao, policija je ranije pozvala građane da obiđu vikendice i provere svoje kuće, što su vlasnici objekta u kojoj je devojčica bila i učinili.

“Oni su došli do svog objekta. Ninoslav ih je čuo, mislio je da je policija verovatno, iskočio je. Policajci su se pojavili za dva, tri minuta na licu mesta. Dva, tri minuta je trebalo od poziva vlasnika kuće najbližoj patroli da dođe”, rekao je Rebić.

Kako je naveo, vlasnik kuće je dao ključ policijskim službenicima, koji su ušli u objekat i videli devojčicu.

Dodao je da su se na društvenim mrežama pojavile spekulacije o tome kako je Monika pronađena, koje, kako je naveo, imaju za cilj diskreditaciju policije, koja je uradila veliki posao.

Direktor policije je rekao da je Jovanović planirao zločin, budući da se od avgusta vodi kao nestalo lice, navodeći da je on to vreme iskoristio da pripremi prostore u kojima je boravio sa svojom žrtvom.

On je naveo da je slučaj otmice male Monike drugačiji od ostalih, budući da je dobro isplaniran, da je otmičar poznavao teren i da nije želeo materijalnu korist pa samim tim nije ni kontaktirao policiju

“Mi smo zahvalni lovcima i izviđačkim sekcijama koji su sa nama pretraživali teren i ukazivali na lokacije koje su skrivene”, rekao je Rebić.

Kaže da je devojčica bila svesna i komunikativna kad je pronađena.

RTS navodi da se istraga preusmerava ka selu Malča u niškoj opštini, odakle je rodom otmičar.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar