Policija i dalje traga za Monikom i osumnjičenim za otmicu

U potrazi je angažovan ogroman broj pripadnika MUP-a

MUP
TANJUG/ MUP REPUBLIKE SRBIJE

Nekoliko stotina policajaca u svim selima oko Knjaževca i dalje traga za devojčicom Monikom Karimanović i osumnjičenim za njenu otmicu Ninoslavom Jovanovićem, rečeno je jutros Tanjugu u MUP-u.

U potrazi je angažovan ogroman broj pripadnika MUP-a, pre svega policajci sa lokala koji dobro poznaju teren, ali i pripadnici Žandarmerije, helikopterske jedinice i jedinice sa lovačkim psima.

Žandarmi i policajci pretražili su juče u toku popodneva sve kuće i vikendice u Glogovcu i šumu u okolini tog knjaževačkog sela, a pre toga pretraženo je i selo Podvis.

Oba mesta nalaze se u blizini mesta Orešac, gde je osumnjičeni otmiča, pozna kao “Malčanski berberin”, skrivao devojčicu u noći između utorka i srede.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je za televiziju Prva da MUP neće stati i da, kako je naveo, nijedan čovek neće spavati dok se Monika ne pronađe. on je apelovao na sve koji imaju bilo kakvu informaciju u vezu slučaja da se jave nadležnima i pomognu da se pronađe devojčica Monika Karimanović.

“Dakle više stotina snaga područnih policija, kao i žandrmerija, čak i jedan deo kolega iz granične policije su se organizovale i došle i sa termovizijskim uređajima i sa dronovima. Hoću da se zahvalim i udruženjima lovaca. Veoma je važno da nađemo Moniku što pre, da bi se vratila svojim roditeljima”, rekao je Stefanović.

“Očekujem da ovi napori daju rezultat. Svi očekujemo dobru vest. Nadamo se da ćemo moći da je saopštimo građanima uskoro. MUP neće stati, neće spavati nijedan čovek dok se Monika ne pronađe”, poručio je Stefanović.

Jovanović je prvi put za silovanje devojke i devojčice 1996. godine osuđen na deset godina robije i pušten uslovno posle 9 godina, da bi odmah počinio novo krivično delo.

Oteo je i silovao devojčicu od 12 godina, zatim je oteo još jednu devojčicu, koja je uspela da pobegne. 

Tada je osuđen na 15 godina, ali mu je sud smanjio kaznu na 12 godina.

Izašao je iz zatvora u januaru prošle godine, nakon čega je preko Fejsbuka uznemiravao žene, a pisao je i na stranici za otkup kose, zbog čega je uhapšen u oktobru prošle godine i u zatvoru proveo pet meseci. 

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar