Posle odabira za člana Predsedništva SNS premijerka poručila koji zadatak je sebi zadala

Jedan od velikih problema našeg društva je što ne dajemo dovoljno šanse mladima, poručuje premijerka

Ana Brnabic
TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da joj je velika čast što je na sednici Glavnog odbora SNS izabrana za člana Predsedništva te stranke.

“Zahvaljujem se na ogromnom poverenju, od prvog dana od kad me je predsednik Vučić pozvao u vladu, meni je najveća čast da služim svojoj zemlji. Za mene je SNS potpuno drugačija od svih stranaka na političkoj sceni Srbije”, rekla je Brnabićeva.

Ona je sinoć u emisiji “Osvrt” televizije 02 kazala da je njen utisak sa sednice GO ogroman fokus na mladim ljudima u okviru SNS, podmlađivanje stranke, uvođenje nove energije, skretanje pažnje svima na te mlade ljude, na njihovu edukaciju.

“SNS je napravila svoju akademiju, a predsednik Vučić održao tri puta predavanje i to je ulaganja u mlade ljude koje nisam videla ni u jednoj stranci. To je odlična ideja”, rekla je Brnabićeva.

Kako je ocenila, jedan od velikih problema našeg društva je što ne dajemo dovoljno šanse mladima.

“Očekujem da će na listi SNS biti mnogo novih imena mladih ljudi koji su puni entuzijazma, vidi se ta energija, verujem da je to recept za budućnost”, rekla je Brnabić.

Prema njenim rečima, SNS se od drugih razlikuje po dva osnovna principa. Dok druge stranke koje su ranije pobeđivale nastojale da se odmore kad dođu na vlasti i gledale kako da što duže ostanu na vlasti, SNS želi da menja Srbiju, a ne da gleda kako da ostane na vlasti.

“SNS nije preuzela vlast, nego je preuzela odgovornost da menja Srbiju”, rekla je ona, ističući da SNS na izbore ide sa rezultatima, sa svim onim što su uradili.

Brnabićeva je rekla da ne razmišlja o tome da li će biti mandatar sledeće vlade, naglašavajući da svoj posao predsednika vlade ne shvata kao posao, već način života.

“Ja svaki dan moram da dam sve od sebe, radim u javnom interesa, ja sam servis naših građana, svaki dan moramo da promenimo makar jednu stvar. Do izbora imam mnogo stvari koje moram da uradim”, rekla je Brnabićeva.

Upitana da li bi promenila neke ministra u svom kabinetu, rekla je da sigurno postoje ministri koji su mogli više da urade, da nismo svi isti, da nemamo svi isti lični osećaj odgovornosti.

“Kada ste ministar u vladi, to je takva čast, da vi, bez da vas iko tera, morate svaki dan da ustanete sa novom energijom, svako veče da razmislite šta je to što sam ja danas uradio”, rekla je predsednica vlade.

(Kraj) nv/drm

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar