Položen kamen temeljac za zdravstvenu stanicu u Borči

Stefanović je istakao da je ovo značajan projekat

Kamen temeljac
Beoinfo

U palilulskom naselju Borča danas je položen kamen temeljac za zdravstvenu stanicu koja će se prostirati na skoro 7.000 kvadratnih metara, a trebalo bi da bude završena do novembra sledeće godine.

Kamen temeljac položio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, u prisustvu gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića, njegovog zamenika Gorana Vesića, predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića, građana…

Stefanović je istakao da je ovo značajan projekat i dodao da je važno da ova zdravstvena stanica bude najboljeg kvaliteta i zadovolji potrebe građana.

Foto: Beoinfo

“To nam je važno jer hoćemo da pokažemo da briga o ljudima nije samo rečenica. Mnogi su imali priliku da sagrade ovu zdravstvenu stanicu i pokažu da brinu o građanima, ali nisu. Mi se trudimo da to pokažemo delima, da pokažemo da briga o ljudima, o svakom delu naše zemlje nije prazna priča”, rekao je Stefanović.

Dodao je da su ono što je predsednik Srbije Aleksadar Vučić uradio od 2014. godine do danas građani imali priliku da vide kroz puteve, fabrike, bolje plate i penzije…

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić je rekao da mu je puno srce zbog izgradnje zdravstvene stanice u Borči na koju se, dodao je, čekalo skoro 30 godina.

Foto: Beoinfo

“Mnogi su obećavali, obmanjivali nas, ali danas san postaje java”, naveo je on i zahvalio svima iz Grada Beograda, Ministarstva zdravlja, ministru Stefanoviću, a posebno predsedniku Vučiću.

Vrednost radova na izgradnji zdravstvene stanice u Borči je 775,7 miliona dinara, sa PDV-om, i u njoj će raditi skoro 50 lekara opšte prakse i drugih specijalizacija, 10-tak stomatologa, oko 90 medicinskih sestara, kao i prateći medicinski i nemedicinski kadar, kako bi se odgovorilo na potrebe pacijenata.  Ta zdravstvena stanica, u sklopu ogranka “Dunavski venac” Doma zdravlja “Dr Milutin Ivković”, sadržaće službu za zdravstevnu zaštitu predškolske dece, školske dece, odraslih građana, kućnog lečenja i palijativne nege, zdravstvenu zaštitu žena, polivalentnu patronažu, rendgen i ultrazvucnu dijagnostiku, stomatologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, internu medicinu…

Izvor: Objektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar