Direktor APR najavio: Od oktobra novi registar zdravstvenih ustanova (VIDEO)

Do tada će biti završen informacioni sistem koji omogućava potpuno elektronsku registraciju

Milan Lučić
Printscreen / Tanjug

Agencija za privredne registre vodi 21 registar i evidenciju, a od oktobra ove godine vodiće još jedan i to registar svih zdravstvenih ustanova, i državnih i privatnih, kaže direktor APR Milan Lučić.

On je za Tanjug rekao da će APR od 11. oktobra ove godine početi registraciju zdravstvenih ustanova, koje su se do sada registrovale u privrednim sudovima.

“Mi smo u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti već preuzeli dokumentaciju iz svih privrednih sudova o zdravstvenim ustanovama i od 11. oktobra krećemo sa registracijom”, objašnjava Lučić.

Dodao je da će do tada biti završen informacioni sistem koji će omogućiti potpunu elektronsku registraciju zdravstvenih ustanova u APR.

Lučić kaže da će tako biti olakšan i taj deo registracije čiji će rezultat, kako navodi, biti transparentan, jasno vidljiv na sajtu APR, kao i kod ostalih subjekata koji se već registruju u APR.

“Mi registrujemo već preduzetnike koji obavljaju zdravstvenu delatnost u privatnoj praksi, tako da je ovo samo nadogradnja i preuzimanje i ostalog dela”, navodi Lučić.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar