Brnabić:MMF nije tražio da poskupljenje struje bude obavezno

Cena struje u Srbiji najjeftinija u Evropi, poručila srpska premijerka

Beograd
TANJUG / ANDRIJA VUKELIC

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas u Vrnjačkoj Banji da je MMF nije uputio Vladi Srbije zahtev da cena struje mora da bude povećana do sredine sledeće godine.

“Cena električne energije u Srbiji je najjeftinija u Evropi. Mi, bez daljnjeg, time čuvamo socijalni mir. Zato EPS nema dovoljno prihoda, koliko bi imali da je recimo ta cena na jednom realnom nivou. Ali, to je naša politika u ovom trenutku i čuvaćemo je dok još značajnije ne podignemo plate u Srbiji”, kazala je Brnabić.

Ona je rekla da novi izdaci građanima Srbije ne mogu da se nameću i da je to tema o kojoj Vlada Srbije redovno razgovara za MMF.

“U ovom trenutku to ne postoji kao zahtev do sredine 2020. godine”, rekla je premijerka novinarima posle otvaranja fiskulturne sale u Novom Selu kod Vrnjačke Banje.

Predsednica Vlade sastala se danas sa rukovodstvom opštine Vrnjačka Banja.

Posle sastanka prisustvovala je svečanosti povodom pokretanja Centralnog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma, “eTurista” i prezentaciji projekta.

“Novim sistemom smo pojednostavili posao za sve koji se bave turizmom i ugostiteljstvom. Sada, kada recimo prijavljujete gosta, nećete morati da idete od APR do policije. Sada će se raditi potpuno automatski, iz kancelarije ili od kuće”, objasnila je Brnabić.

Pokretanju novog sistema prisustvovali su i potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, direktor vladine Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović i predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Ðurović.

Premijerka Brnabić obišla je i Centralni banjski park i nove učionice Osnovne škole “Bane Milenković“ u Novom Selu, kao i digitalne učionice, i prisustvovala otvaranju Sportske hale.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar