Vulin: Srbija neće u NATO dok je Vučić predsednik

Vulin je u Skupštini Srbije rekao da Srbija obezbeđuje potpuno izbalansiranu politiku i da sarađuje sa svima sa kojima je saradnja potrebna

Aleksandar Vulin
TANJUG / MINISTARSTVO ODBRANE

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je večeras da Srbija neće biti u NATO paktu dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dok je ove vladajuće većine.

On je dodao da Srbija sarađuje sa NATO savezom, ali i sa ODKB-om (Organizacija dogovora o kolektivnoj bezbednosti) koja ne traže da se odreknemo dela teritorije i ne traže da promenimo politički sistem.

Vulin je u Skupštini Srbije rekao da Srbija obezbeđuje potpuno izbalansiranu politiku i da sarađuje sa svima sa kojima je saradnja potrebna.

“Mi ćemo, nadam se, već iduće godine, imati prvu vojnu vežbu sa Kinom. To nikada nije bilo. Zašto ne bismo imali vojnu vežbu sa Kinom? Zašto ne bismo učili od Kineza kako upotrebljavaju svoja sredstva”, rekao je Vulin u SKupštini Srbije.

On je rekao da je vojna neutralnost “skupa”, ali da nema tog pritiska zbog kojeg će se odustati od nje, jer kako je dodao “niste slobodna zemlja ako neko drugi čuva nebo”.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar