Ninoslav je terao Moniku da pešači pet kilometara dnevno i stalno je pretio

Državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Biljana Popovic Ivković otkrila nove detalje otmice Monike

Potraga
MUP Srbije

Budite sigurni da će Ninoslav Jovanović, otmičar devojčice Monike Karimanović, biti uhvaćen, rekla je danas državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Biljana Popovic Ivković.

“Naš jedini cilj je da tog monstruma uhvatimo i privedemo pravdi, dobiće odgovarajuću kaznu”, rekla je Popović Ivković za TV Prvu.

Ona je rekla da je Jovanović naoružan, da ima vatreno oružje i nož, a da angažovani u potrazi neprestano rade na tome da bude uhvaćen.

Ispričala je da je Monika, kada je pronađena bila uplašena, ali svesna i vrlo komunikativna.

“Rekla je da su dnevno pešačili pet sati, da ju je terao da hoda, da joj je stalno pretio i da ju je plašio. Policajcima je rekla – “molim vas nemojte da me povredite, nemojte da me tučete”. Dakle, otmičar je sve vreme manipulisao detetom”, navela je ona.

Popović Ivković je dodala da je Monika dobrovoljno pristala da se sa njom obavi razgovar u prisustvu tužioca i predstavnika Centra za socijalni rad, navodeći da je devojčica bila zlostavljana i mučena.

Popović Ivković je istakla da bez pomoći građana koji tamo žive nije bilo moguće pronaći Jovanovića.

“Taj monstrum je očigledno vrlo dugo planirao ta krivična dela. U prvom trenutku kad je prijavljen nestanak deteta, sumnjali smo da je ona oteta. Mi smo njega pratili u stopu ali on je nama izmicao. Mi ćemo ga pronaći i dobiće zasluženu kaznu”, rekla je ona.

Načelnik UKP-a Dejan Kovačević kaže da očekuje da će on uskoro biti uhapšen i procesuiran i podseća da je on evidentiran kao izvršilac više od 30 krivičnih dela, da je 11 puta osuđivan, zbog krađe, prevara, silovanja.

On je za televiziju Pink rekao da su na terenu angažovani maksimalni kapaciteti MUP-a, da je stavljena na raspolaganje kompletna tehnika i ljudstvo, kao i da je u potragu za Monikom Karimanović i njenim otmičarem na dnevnom nivou bilo je uključeno oko 500 policajaca plus operativni štab.

Policija pretražuje sve objekte na području sela Pasjača, između Niša i Svrljiga, gde je pronađena juče mala Monika.

On je naglasio da su osim policije na terenu bili pripadnici BIA, vojske, ali i lovci i građani koji su se uključili u potragu.

Monika Karimanović pronađena juče posle 10 dana potrage od kada ju je oteo Ninoslav Jovanović, poznatiji kao “malčanski berberin”, i ranije osuđivani pedofil.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar