Carinici u jastuku otkrili 114.000 evra, novac oduzet turskim državljanima (FOTO)

Uprkos stalnim apelima da se sume veće od 10.000 evra prijave prilikom ulaska u zemlju, mnogi putnici to ne čine

Uprava carina
Uprava carina

Carinici su danas, u saradnji sa policijom, na graničnom prelazu Gradina otkrili i zaplenili 84.000 neprijavljenih evra kojima je bio ispunjen jedan jastuk, saopštila je Uprava carine.

Prekršaj je otkriven kada je na red za izlaznu kontrolu stigao mercedes nemačkih registarskih oznaka, kojim su trojica turskih državljana putovala iz Nemačke ka svojoj zemlji.

Na pitanje da li imaju nešto da prijave, sva trojica su odgovorila odrično i zaista, na prvi pogled se činilo da u automobilu nema ničeg sumnjivog.

Foto: Uprava carina

Ipak iskusni carinski službenici koji su jutros rano bili u smeni na prelazu Gradina, odlučili su da detaljno pregledaju automobil.

Tokom kontrole, jedan od carinika je podigao jastuk koji se nalazio na zadnjem sedištu, jer ga je jedan od putnika koristio za odmor tokom putovanja. Odmah je osetio da je jastuk teži nego što bi trebalo da bude, zbog čega je rašiven i tada je potvrđeno da je sumnja bila osnovana.

U jastuku se, pored uobičajnog punjenja, našlo i 114.000 skrivenih evra.

Kao vlasnik novca prijavio se jedan od putnika, turski državljanin (45), koji nije posedovao nikakav dokaz o poreklu novca.

Svoj trojici putnika vraćen je dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, pa će se tako tokom prekršajnog postupka odlučivati o ostatku otkrivene sume u iznosu od 84.000 evra.

Uprkos stalnim apelima da se sume veće od 10.000 evra prijave prilikom ulaska u zemlju, mnogi putnici to ne čine, pa je zbog neprijave i krijumčarenja samo na graničnom prelazu Gradina tokom godine oduzeto više od 1,3 miliona evra.

Izvor: Objektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar