Niš će dobiti novu zgradu Narodnog muzeja

Gradska uprava raspisala konkurs za idejno rešnje, rok za prijavljivanje je 3.mart 2020

Niš
Unsplash/Saša Petrović

Gradska uprava Niša raspisala je javnu nabavku za izradu idejnog rešenja za izgradnju nove zgrade Narodnog muzeja u Nišu, a procenjena vrednost nabavke je 6,84 miliona dinara bez PDV-a, prenosi portal E-kapija.

Lokacija za izgradnju nove zgrade muzeja je u Jeronimovoj ulici.

Cilj konkursa je, kako se navodi u dokumentaciji, iznalaženje najkvalitetnijeg idejnog rešenja za izgradnju muzejskog prostora koji treba da, u skladu sa konkursnim podlogama, obezbedi uslove za adekvatno čuvanje i izlaganje predmeta iz zbirki arheologije, istorije, etnologije, istorije umetnosti i zbirki Stevana Sremca i Branka Miljkovića.

“Neophodno je stvoriti adekvatne uslove koji će omogućiti zaštitu, prezentaciju i dostupnost muzejskog nasleđa i na taj način doprineti kulturno-turistickoj ponudi grada Niša”, piše u konkursnoj dokumentaciji.

Izabrano idejno rešenje biće osnov za izradu projektno-tehničke dokumentacije neophodne za podnošenje zahteva za dobijanje lokacijskih uslova, potom izradu projekta za građevinsku dozvolu, kao i projekta za izvođenje.

Prva nagrada za pobedu na ovom konkursu iznosi 900.000 dinara bez PDV, druga 500.000, a treća nagrada 300.000 dinara.

Na nabavku pružanja usluge izrade projektno-tehničke dokumentacije, projekta za građevinsku dozvolu i projekta za izvodenje izdvojeno je 4,94 miliona dinara bez PDV.

Rok za podnošenje ponuda je 3. mart 2020.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar