Državljanin Srbije izazvao težak udes u Barseloni, beba poginula, tri osobe povređene

Policija Katalonije je obavestila Ambasadu Srbije u Madridu da je u utorak 17. decembra u mestu Sidžes (Sitges) uhapšen državljanin Srbije

saobraćajna nesreća
Pixabay

Saobraćajnu nesreću u Barseloni, u kojoj je stradala beba stara 17 dana, a tri osobe teško povređene, izazvao je državljanin Srbije, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu spoljnih poslova.

“Ministarstvo spoljnih poslova je, posredstvom Ambasade Srbije u Madridu, upoznato sa saobraćajnom nesrećom koju je izazvao državljanin Srbije”, stoji u odgovoru Ministarstva o nesreći u Barseloni.

Kako se navodi, policija Katalonije je obavestila Ambasadu Srbije u Madridu da je u utorak 17. decembra u mestu Sidžes (Sitges) uhapšen državljanin Srbije zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistva i povrede iz nemara i upravljanja vozilom pod dejstvom narkotika.

Dodaje se da je katalonska policija navela da je našu ambasadu u Madridu obavestila na lični zahtev uhapšenog državljanina, kao i da je ambasada u kontaktu sa nadležnim organima Španije i da preduzima mere u skladu sa svojim nadležnostima.

Ranije danas, beogradski portali preneli su da je državljanin Srbije (42) osumnjičen da je u Barseloni izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je stradala beba stara 17 dana.

Mediji su preneli da je prema informacijama, koje je objavila španska La Vanguardia, muškarac bio pod dejstvom droge i da mu je u krvi pronađena veća količina metamfetamina i hašiša.

Nesreća se dogodila na auto-putu oko 19 sati, kada je državljanin Srbije svojim vozilom udario u automobil u kome se nalazila porodica sa bebom. 

Automobil, u kojem je bila beba, od siline udarca udario je u zaštitnu ogradu posle čega je bio potpuno smrskan.

Španski mediji navode da je beba preminula na licu mesta, da je otac deteta u kritičnom stanju, dok su majka i deda teško povređeni.

Državljanin Srbije je lakše povređen, a priveden je pošto mu je ukazana lekarska pomoć. 

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar