Protest studenata ispred ambasade CG: “Srbija i Crna Gora, to je jedna familija” (FOTO+VIDEO)

Podršku kolegama pružili i studenti iz Banjaluke

Protest
TANJUG/ TANJA VALIC

Ispred crnogorske ambasade u Beogradu večeras je održan protest povodom usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti u Skupštini Crne Gore, kojim se, kako je rečeno na protestu, otimaju srpske svetinje u toj zemlji.

Protest su organizovali studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, a podršku su im pružili i studenti iz Banjaluke.

Foto: TANJUG/ TANJA VALIC

Studenti su poručili da traže od vlasti da inicira sednicu Saveta bezbednosti UN povodom usvajanja tog zakona, da se 40 ambasadora iz sveta koji dele predstavništvo sa Srbijom izmesti i da se ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević proglasi personom non grata.

Foto: TANJUG/ TANJA VALIC

Ispred ambasade Crne Gore u centru Beograda vijorile su se srpske zastave, pevale patriotske pesme, a građani su nosili i ikone.

Često su pevani i stihovi “Srbija i Crna Gora, to je jedna familija”.

Studenti su osudili to što su sveštenici i vernici, koji su, kako navode, branili svoju imovinu, sinoć pretučeni u Crnoj Gori.

Foto: Objektiv

Pojedini demonstrantu su gađali ambasadu jajima i uzvikivali “Milove ustaše, napolje iz Srbije” i “Ne damo vam svetinje”.

U jednom momentu iz mase demonstaranata, izašla je grupa s maskama i ispalila vatromet iznad ambasade, dok je druga grupa učesnika protesta uzvikivala “izlazite napolje”.

Foto: Objektiv

Protestu je prisustvovao i lider Dveri Boško Obradović, lider pokreta “Dosta je bilo” Saša Radulović, jedan od lidera pokreta “Metla 2020” Miloš Jovanović…

Učesnici protesta zatim su se uputili ka zgradama Predsedništva i Vlade Srbije, a kako su najavili, protest će završiti ispred Hrama Svetog Save.

Na čelu kolone uzdignut je transparent “Zemaljska su kratka carstva, nebeska traju doveka”.

U gradu nije primetno prisustvo policije.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar