Vika, psovke pa prekinut intervju, ovako je izgledao razgovor sa Pompeom (VIDEO)

Nisu mu se dopala pitanja novinarke

Foto/ Tanjug/ AP Photo/Ivan Valencia

Američki državni sekretar Majk Pompeo vikao je, uz psovke, na novinarku Meri Luiz Keli posle intervjua koji je prekinuo nezadovoljan što mu je postavljala pitanja o Ukrajini, saopštio je Nešenel Publik Radio (NPR)

Intervju je bio dogovoren i vođen u Stejt departmentu. Ali Pompeo nije hteo da odgovori na ponovljena pitanja o Ukrajini i američkoj ambasadorki u Kijevu, navodeći da je pristao na intervjuu o politici administracije prema Iranu. Novinarka je tvrdila da je sa njegovim saradnicima dogovoreno da i Ukrajina bude jedna od tema.

U saopštenju NPR kaže se da je “odmah posle pitanja o Ukrajini, intervju završen”.

Pompeo je ustao i gledao u Keli par sekundi, a zatim napustio sobu. Njegov saradnik zamolio je Keli da pođe za Pompeom u njegove odaje u Stejt departmentu, bez diktafona, navodi se u saopštenju NPR.

“Pompeo je u sobi glasno izrazio nezadovoljstvo zbog pitanja o Ukrajini. Više puta je upotrebio psovke i pitao novinarku – “Da li mislite da je Amerikancima stalo do Ukrajine”?

Sama novinarka je kasnije rekla: “Odveli su me u privatne odaje sekretara, gde je čekao i vikao na mene otprilike isto onoliko dugo koliko je trajao intervju”.

Prema njenim rečima, koristio je psovke.

Onda ju je upitao da li bi mogla da nađe Ukrajinu na mapi, a kad je potvrdno odgovorila, pozvao je saradnike da mu donesu mapu sveta bez obeleženih zemalja.

“Pokazala sam na Ukrajinu. Onda je sklonio mapu. Rekao je – ljudi će čuti o ovome, okrenuo se i kazao da ima posla, a ja sam mu zahvalila na izdvojenom vremenu i otišla”, rekla je novinarka.

Ni Bela kuća i Stejt department nisu odgovorili na upit CNBC za komentar.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar