Optužen za teško ubistvo, dolijao posle pet godina!

Pre početka glavnog pretresa pobegao, tako da se nikada nije ni pojavio na suđenju

Facebook

Marko Petković (24), koji je uhapšen u Aranđelovcu, optužen je za teško ubistvo Saše Joksića (39) 2015. godine u crkvenoj porti u Vraniću.

Iako je ubrzo posle zločina uhapšen, sud mu je zatvor zamenio kućnim pritvorom uz nanogicu. On je, međutim, pre početka glavnog pretresa pobegao, tako da se nikada nije ni pojavio na suđenju.

Sa njim je zbog zločina bio uhapšen i optužen i Ivan Asodi, koji je, takođe posle puštanja iz pritvora pobegao, ali je ubrzo uhapšen u Austriji.

Za Petkovićem je sud raspisao međunarodnu poternicu.

Saša Joksić je izboden nožem u crkvenom dvorištu početkom avgusta 2015. godine, a teško je povređen Dragan Jovanović.

Tog kobnog 2. avgusta Joksić je opomenuo u porti crkve Petkovića i Asodija da ne divljaju po dvorištu crkve, posle čega su ga napali i izboli nožem, od čega je iskrvario na licu mesta.

žrtva Saša Joksić-Facebook

Čitavo selo je zanemelo posle ubistva komšije, sina, muža i oca.

Ubrzo su dvojica osumnjičenih uhapšeni, ali je veće Višeg suda Petkovića posle godinu dana pustio iz pritvora beogradskog CZ-a. Odlukom Višeg suda, na koju su se žalili i tužilaštvo i zastupnik porodice ubijenog Joksića, utvrđuje se da je pritvor trajao dovoljno dugo, te da Petković može sa slobode da prati suđenje ako prethodno preda pasoš i policiji se javlja svakog 1. i 15. u mesecu.

I drugi optuženi, Asodi takođe je pušten iz pritvora, te je i on bio pobegao, ali je uhapšen ubrzo u Austriji i on se nalazi na optuženičkoj klupi na suđenju koje još nije gotovo ni posle pet godina.

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar