Jovan Vukotić: Važna figura škaljarskog klana, poznat kao plejboj

Natavak feljtona "Bliski saradnici škaljarskog klana u paranoji"

Foto/Unsplash/Sergei Solovev

Jovan Vukotić, medijski poznatiji brat, u uličnom miljeu viđen kao plejboj i maneken, ne mnogo jakog autoriteta, mnogo je manje opasan i surov od svog rođenog brata Igora, koji je u bekstvu, i o čijoj impusivnosti i psihopatskim crtama se mnogo priča u svetu podzemlja.

Foto/Printscreen/You Tube

Prošle godine ubijen im je otac, što je braću mnogo pogodilo i ostavilo veliki trag na njima, od kog se verovatno još uvek nisu oporavili.

Za Jovanom Vukotićem i dalje je na snazi crvena Interpolova poternica raspisana od strane Grčke tokom 2017. godine, zbog veze sa zaplenjenih 136 kilograma kokaina.

Braća Vukotić su, kao deo škaljarskog klana imala važnu ulogu u krijumčarenju kokaina iz zemalja Južne Amerike ka Zapadnoj Evropi. Jovan Vukotić i Igor Dedović naručili su ubistvo Radoja Zvicera, vođe kavačkog klana u Kotoru. Prilikom pokušaja ubistva Zvicera u aprilu 2016. godine, automobilom je upravljala Zvicerova supruga, koja je tom prilikom teško ranjena.

Na drugog vođu kavačkog klana, Slobodana Kašćelana, pokušano je ubistvo u junu 2016. godine, koje su takođe organizovali Dedović i Vukotić, i tada je Kašćelan zadobio teške telesne povrede.

Serija ubistava se od tada nastavlja u škaljarsko – kavačkom sukobu i odnosi preko 40 života. Prema pisanju crnogorskih medija u julu 2016. godine, navedeno je da je arsenal oružja pronađen u Dobroti, u blizini kuće Jovana i Igora Vukotića, a da je sa nekih komada oružja izolovan DNK Igora Dedovića. Pronađeni su pištolji, automatske puške, zolje, eksploziv. Na osnovu nađenog DNK materijala, raspisana je crvena poternica za Igorom Dedovićem.

Posebno je izražen sukob na relaciji između braće Vukotić i braće Šarić. Jovan Vukotić je bio u emotivnim vezama sa manekenkama i starletama, a držao je i multibrend butike u Podgorici.

Vukotić je zajedno sa Stevanom Stamatovićem i Milićem Šakovićem uložio značajna novčana sredstva u otvaranje diskoteke “Beagle” u Podgorici, čiji je menadžer ubijen 2018. godine.

Vukotić je vlasnik više skupocenih nepokretnosti na teritoriji Crne Gore i BiH. U kumovskim je odnosima sa Ljubom Bigovićem iz Bara, koji je u rodbinskoj vezi sa Nebojšom Stojkovićem Stojketom, šefom rakovičkog klana i nepouzdanom dugogodišnjim saradnikom škaljarskog klana.

Kao i Alen Kožar, i Jovan Vukotić je bio sklon angažovanju pucača sa teritorije BiH, od kojih je najpoznatiji Saša Vidović, koji je trenutno na izdržavanju zatvorske kazne u BiH.

Bliski saradnici “škaljarskog klana” u paranoji

Izvor: Objektivbh.ba

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar