Članovima Predsedništva BiH upućeno pet pretnji

Najviše pretnji bilo upućeno najvišim zvaničnicima BiH

Youtube screenshot

Članovima Predsedništva BiH tokom prošle godine upućeno je pet pretnji, izjavio je danas direktor Direkcija za koordinaciju policijskih tela u BiH Mirsad Vilić.

On je istakao da je u prošloj godini zabeleženo 36 pretnji licima i objektima koje štite službenici Direkcije, a da je od toga najviše pretnji, 19, bilo upućeno najvišim zvaničnicima BiH.

Dodao je da su četiri pretnje bile upućene ministrima u Savetu ministara, a tri zaposlenima u pravosudnim institucijama.

“Zabeležene su i dve pretnje predsedavajućem i zameniku predsedavajućeg u domovima Parlamentarne skupštine BiH, dok su još četiri pretnje bile usmerene prema predstavnicima diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH”, rekao je Vilić, prenosi RTRS.

On je dodao da je u prošloj godini zabeleženo 17 pretnji objektima koji su pod zaštitom Direkcije – zgradi Predsedništva BiH, zgradi zajedničkih institucija BiH, kao i objektima diplomatsko-konzularnih predstavništava i međunarodnih organizacija.

“Sve informacije o ovim događajima prosledili smo nadležnim policijskim agencijama i tužilaštvima, a kompletan izveštaj o radu Direkcije za prošlu godinu već je pripremljen i biće upućen u nadležne institucije”, naveo je Vilić.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar