Doživite detalj letačke obuke pripadnika Vojske na Mi-35 (FOTO+VIDEO)

Vulin je rekao da se Vojska Srbije obnavlja kao što nije decenijama

Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, u pratnji komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-majora Duška Žarkovića, prisustvovali su letačkoj obuci pripadnika Vojske Srbije na borbenim helikopterima Mi-35 na aerodromu “Narednik – pilot Mihajlo Petrović” u Nišu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Vulin je rekao da se Vojska Srbije obnavlja kao što nije decenijama.

“Zahvaljujući upornosti predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića nabavljamo najbolja sredstva i naši piloti prvi put u svojoj karijeri imaju i najbolje i najnovije letelice. Razvoj države Srbije prati i razvoj vojske”, poručio je ministar.

Helikopter Mi-35i važi za jedan od najboljih jurišnih helikoptera, namenjenih za izvršavanje borbenih zadataka u svim vremenskim i meteo uslovima, a njegove osnovne odlike su velika vatrena moć i snažan oklop.

Nabavkom ovih letelica Srbija je dobila savremene borbene helikoptere za podršku kopneni. i specijalnim snagama.

Helikopteri Mi-35 poseduju zaštitu od dejstava pešadijskog naoružanja i opremljeni su savremenim uređajima za navigaciju, digitalnim pokazivačima, elektronskim indikatorima i osmatračko-nišanskim sistemom, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar