Snega se nismo nagledali, a pred nama su natprosečno topli dani (TABELA)

Sezonska prognoza predviđa da će srednja sezonska temperatura vazduha u celoj Srbiji biti iznad višegodišnjeg proseka

Pixabay

Prema prognozi Republičkog hidrometeološkog zavoda, u ponedeljak će u zemlji biti pretežno oblačno, mestimično s kišom, na visokim planinama sa snegom. Posle
podne postepeni prestanak padavina, prvo na severu i zapadu. Tokom noći smanjenje oblačnosti. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 0 do 4 °S, najviša dnevna od 4 do 8 °S.

U utorak se očekuje naoblačenje s kišom ujutro i pre podne koje će zahvatiti severne i zapadne, a do kraja dana i tokom noći će se postepeno proširiti i na ostale krajeve. Na visokim planinama sneg, a usled umerenog i jakog južnog i jugozapadnog vetra, na planinama ispod i oko 1000 m doći će do njegovog topljenja. U toku noći vetar u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 0 do 3 °S, najviša dnevna od 9 do 14 °S.

RHMZ screenshot

U sredu na severu promenljivo oblačno, pre podne sa periodima sunčanog vremena, posle mestimično s kišom, na visokim planinama sa snegom. Vetar slab i umeren, zapadnih pravaca. Najniža temperatura od 0 do 5 °S, najviša dnevna od 10 do 14 °S.

U četvrtak promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, samo još ujutru na severu ponegde sa slabom kišom. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 3 °S, najviša dnevna od 9 do 13 °S.

Prema prognozi od 31.01. do 4.02, očekuju se česta prolazna naoblačenja sa kišom, na visokim planinama sa snegom.

Prognoza vremena za period od 3. do 23. februara kaže da će temperatura u većem delu Srbije biti iznad višegodišnjeg proseka.

Prema izgledima vremena za Srbiju za period od 26.1. do 15.02, biće malo toplije i uglavnom suvo vreme za ovo doba godine.
Povremeno se samo očekuju prolazna naoblačenja sa kišom mestimično, koja će 31.01. u toku noći i jutarnjih sati biti praćena susnežicom ili snegom.

U Beogradu će u istom periodu takođe biti uglavnom suvo vreme uz prolazna naoblačenja sa kišom, koja bi 31. januara mogla preći u susnežicu i sneg.

Sezonska prognoza RHMZ za period februar-mart-april predviđa da će srednja sezonska temperatura vazduha u celoj Srbiji biti iznad višegodišnjeg proseka
dok će srednja sezonska količina padavina biti ispod višegodišnjeg proseka

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar