Divčibare dobijaju nove turističke sadržaje

Početak radova predviđen za mart, a rok za završetak je do kraja juna

Divčibare, Planina, Vremenska prognoza, Priroda, Sneg

Divčibare će ove godine dobiti Etno tržnicu, koja će doprineti da ovo turističko mesto bude lepše i modernije, naročito centar gde se nalazi postojeća pijaca. Radovi bi trebalo da počnu u martu, a predviđen rok za završetak je 30. jun 2020, prenosi eKapija.

Predračunska vrednost objekata i parternog uređenja tržnice iznosi 27.687.369,90 dinara. Sredstva za izgradnju navedenih objekata obezbedili su Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija 9.000.000 dinara, Turistička organizacija Valjevo 10.747.000 dinara, a preostali nedostajući iznos od 7.940.369 dinara planiran je iz budžeta grada Valjeva za 2020. godinu.

Postojeća pijaca na Divčibarama je, kako se navodi na sajtu Grada Valjeva devastirana, bez adekvatne opreme i instalacije.

Direktorka Turističke organizacije Valjeva (TOV) Ana Marković kaže da je urađen glavni projekat uređenja Etno tržnice u turističkom mestu Divčibare, kako bi ovaj centralni i komercijalni prostor postao deo turističke ponude reprezentativnog karaktera.

“Projekat podrazumeva izgradnju tržnice na otvorenom, čime bi ona zadržala svoj tradicionalni karakter, sa ponudom etno proizvoda, suvenira i domaćih prehrambenih proizvoda. Objekti Etno tržnice su nadzemno montažni. Projekat podrazumeva inovativni sistem, moderan dizajn kao i parterno uređenje prostora”, kaže Marković.

Ona najavljuje i izgradnja objekta površine 35 m2 za potrebe Turističke organizacije, 27 objekata za prodaju domaćih proizvoda i suvenira, kao i javni toalet.

Urađeni su projekti za vidikovce Golubac, Crni Vrh, Paljba, Krivina na Divčibarama i projekti uređenja Titovog gaja, gde bi trebalo da bude smeštena sportsko-rekreativna zona, kaže Marković.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar