Srpski ambasador najavljuje: Stižu investicije iz Švajcarske

Bradić najavljuje značajne investicije švajcarskih kompanija

Foto/Unsplash/JK Park

Ambasador Srbije u Švajcarskoj Goran Bradić najavio je značajne investicije švajcarskih kompanija u srpsku privredi narednih meseci.

Bradić je, u obraćanju na prvom Svetosavskom balu u Bazelu, podsetio na brojne švajcarske kompanije koje su uložile više od milijardu evra u našu zemlju.

Najavio je narednih meseci dolazak više švajcarskih investitora, švajcarskih kompanija koje su već prisutne ili planiraju da dođu u Srbiju, a koje će investirati značajnu sumu u srpsku privredu.

Radi se o investicijama u različitim privrednim granama, od prahrembene industrije, preko ugostiteljstva, do informaciono-komunikacionih tehnologija.

On je zahvalio i predstavnicima srpske dijaspore na pomoći koju su u proteklim decenijama pružili svojim sunarodnicima u teškim trenucima i pozvao ih da investiraju i vrate se u otadžbinu, koja danas, kako kaže, predstavlja perspektivnu zemlju koja ulaže u infrastrukturu, obrazovanje, poboljšanje demokratije, reindustrijalizaciju i druge oblasti.

Ambasador Bradić je zahvalio organizatorima Svetosavskog bala na trudu i aktivnostima koje ulažu u očuvanje tradicije svetosavlja i neguju je u najboljem duhu prosvetiteljstva i obrazovanja.

Bradić je podsetio na istoriju održavanja bala povodom obeležavanja slave Svetog Save i istakao veliko zadovoljstvo povodom toga što prisustvuje obnavljanju svetosavske balske tradicije u Bazelu.

Prvi Svetosavski bal u Bazelu održan je u organizaciji umetničkog centra “Soko”, uz podršku grupe “Arno”, KUD “Dobrosav Radovanović – Kikac”, KUD “Nikola Tesla” i violinistkinje Tatjane Vucelić.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar