Nekanonska CPC: Pravoslavne svetinje pripadaju državi

Iz CPC ocenjuju da litije imaju političku svrhu

Foto/Printscreen/You Tube

Nekanonska Crnogorska pravoslavna crkva tvrdi da pravoslavne svetinje u Crnoj Gori ne pripadaju SPC, već državi Crnoj Cori i ocenjuju da litije SPC u Crnoj Gori imaju isključivo političku svrhu “poništenja suverene crnogorske države”.

Kako prenosi RTCG, iz CPC ocenjuju da su litije SPC “umotane u partijsku i anticrnogorsku ikonografiju” i da ne pozivaju na mir, već traže nestanak Crne Gore kao suverene države.

Iz CPC su kazali da se, iako se litije održavaju po pravilu samo povodom velikih hrišćanskih praznika, sada organizuju i u nepraznične dane, čime, kako tvrde, SPC dokazuje svoj stvarni politički karakter i cilj.

Nakanonska CPC smatra “da je SPC politička organizacija, čiji je glavni i jedini zadatak poništenje nezavisnosti Crne Gore i stvaranje ”Velike Srbije””.

“Umesto hriščanskih poruka, učesnici litija po Crnoj Gori sa uvezenim sveštenstvom, koji uglavnom nisu državljani Crne Gore, govore da će svojim životima braniti srpske svetinje, iako znaju da crkvena imovina ne pripada SPC, već državi Crnoj Gori”, tvrde iz nekakonske CPC.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar