Odluka doneta: Francuzi će biti evakuisani iz epicentra koronavirusa

Vlada u Parizu donela odluku

Foto/Tanjug/AP Photo/Mark Schiefelbein

Francuski državljani biće evakuisani iz oblasti Vuhana, epicentra koronavirusa, saopštila je večeras francuska ministarka zdravlja Anjes Bizen.

“Francuski građani biće vraćeni u zemlju avionom direktno u Francusku, u skladu sa dogovorom sa kineskim vlastima. To će se dogoditi sredinom nedelje”, rekla je Bizen novinarima, prenosi Rojters.

Vlada u Parizu se ranije danas sastala da bi odlučila da li će vratiti 800 državljana Francuske koji žive u kineskom gradu Vuhan.

Američki konzulat u Vuhanu saopštio je prethodno da će evakuisati svoje osoblje i pojedine građane čarter letom u utorak.

U francuskim bolnicama leče se tri potvrđena slučaja novog korona virusa, saopštili su zvanicnici.

Potvrđeni slučajevi su svi kineski državljani koji su se nedavno vratili sa putovanja iz Vuhana.

Francuski proizvođač automobila PSA saopštio je juče da evakuiše svoje zaposlene i njihove porodice iz Vuhana i stavlja ih u karantin u drugi grad.

Francuski lekarski timovi danas su počeli da dočekuju putnike koji su stizali iz Kine na aerodrom Šarl de Gol i druge aerodrome, u pokušaju da otkriju moguće slučajeve zaraženih.

Francuska je odlučila da ne meri temperaturu putnicima koji pristižu jer to pruža lažan osećaj bezbednosti, rekla je ministarka zdravlja.

Prema njenim rečima, sva tri potvrđena slučaja u Francuskoj stigla su bez groznice.

Bizen je rekla da nema razloga da francuski građani izlaze napolje sa maskama.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar