Godfri odgovorio: Đilas možda ne shvata funkciju ambasadora

Gostujući u "Hit Tvitu" američki ambasador rekao da je video Đilasovo pismo i da su mu poznate njegove kritike

Entoni Godfri
TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri izjavio je večeras, povodom kritika jednog od lidera SzS Dragana Ðilasa zbog Godfrijevog gostovanja u emisiji “Hit tvit” na televiziji Pink, da ga je u tu emisiji pozvala premijerka Srbije Ana Brnabić, čija Vlada mu je dala akreditaciju za boravak u Srbiji, dodajući da ne bi bilo u redu da takav poziv ne prihvati.

Premijerka Brnabić je, govoreći o kritikama Ðilasa, rekla da joj je žao što će Godfri sada “morati da prođe toplog zeca”, dok je američki ambasador kazao da je video Ðilasovo pismo i da su mu poznate njegove kritike, ali da mu se čini da Ðilas ne razume koja je tačna funkcija stranog ambasadora.

Premijerka je ocenila da je nedopustivo da Ðilas govori američkom ambasadoru na kojoj televiziji treba da gostuje.

“On se usuđuje da govori ambasadoru gde sme da gostuje, a gde ne. Pink je zabranjen od strane SzS i ambasador ovde ne treba da dođe, očigledno”, naglasila je premijerka.

Američki ambasador je rekao i da se suštinski ne slaže za Ðilasom o tome kako bi trebalo da izgleda izražavanje stavova opozicije.

“Ja smatram da bi to moralo da ide preko izbornih kutija, dok on ne smatra isto”, rekao je Godfri, navodeći da, prema njegovom ličnom iskustvu, bojkot izbora nije doneo ništa dobro ni u jednoj zemlji.

Đilas se svađa sam sa sobom ili sa američkim ambasadorom?

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar