Bahati srpski opozicionar Đilas vozi samo džipove, vešto izbegava porez i folira narod

Najbogatiji opozicioni političar vešt u izbegavanju plaćanja poreza

Foto/Printscreen/You Tube

Lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas ne samo što je među najbogatijim opozicionim političarima u Srbiji, već je i sigurno najlukaviji kada je reč o izbegavanju plaćanja poreza.

Đilas je u beogradskim krugovima poznat kao čovek koji obožava skupocena, luksuzna vozila koja, zajedno sa saradnicima, neretko parkira i na zabranjenim površinama u gradu, što je javnost u Srbiji nekoliko puta i videla na slikama koje su portali objavljivali tokom 2019. godine.

Zanimaju ga pre svega džipovi, budući da su mu status, ali i osećaj da je iznad naroda u svemu, najvažniji. Đilas poseduje dva automobila marke BMW, od kojih jedan košta oko 100.000 evra. Jedan je kupljen na lizing, drugi je u vlasništvu njegove firme “Multikom grup”.

Kada na to dodamo 14 stanova koje poseduje po Srbiji i ukupnu imovinu vrednosti skoro 25 miliona evra, sve njegove priče o skromnosti i poštenju pred narodom zvuče veoma licemerno i neubedljivo.

Đilas vozila, prema spekulacijama u javnosti, koristi preko rent-a-car agencije “Ultra drive d.o.o”, čiji su vlasnici ljudi bliski njemu Nenad Gojković (90%), Marija Despotović (5%) i Ivan popović (5%), kako ne bi plaćao porez na njih.

Prema ponudama ove rent-a-car agencije, vidljivim na internetu, ponuda četvorotočkaša je luksuzna:

Često u društvu Branka Miljuša, člana opštinskog veća na Starom gradu i Vuka Vučurovića, genseka Stranke slobode i pravde, Đilas jezdi ulicama Beograda ne birajući gde će ostaviti kola, pošto se uvek ponaša u stilu kao da mu niko ništa ne može.

Kada ima slobodnog vremena, voli da u društvu predsednika Pokreta Slobodnih Građana Sergeja Trifunovića “skupim kolicima” skokne i do Beograda na vodi na kafu. Da, do istog tog Beograda na vodi o kojem samo pred kamerama misli sve najgore. Kad već spomenusmo Sergeja, postoje nezvanične informacije da je i on nabavio sebi automobil upravo preko Đilasa.

Lider SzS koristeći automobile preko agencije, sebi i svojim saradnicima i te kako štedi novac i smanjuje troškove na minimum. Kako?

Opšte je poznata činjenica da ako se vozilo uveze na ime rent-a-car agencije ne plaća se carina i porez. Tako se opušteno uštedi od 15.000 do 20.000 evra po automobilu, novac koji bi po svakoj logici i zakonu inače išao državi.

Kada agencija za rent -a -car uveze auto sopstvenim novcem ne plati carinu i porez vodeći automobil na placu kao da nije iznajmljen, dok ih vlasnici voze po gradu. I još povećavaju troškove na svojim firmama i smanjuju dobit, odnosno porez.

Kao iskusni, prevejani biznismen, Dragan Đilas koristi sve, s godinama naučene načine za utaju poreza misleći samo na svoj džep. S tim u vezi, i logično je što planira bojkot izbora, jer je to način da se ne izblamira ponovo pred narodom i zadrži oreol namazanog biznismena koji misli samo na sebe.

Izvor: Objektivbh.ba

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar