Potpuni haos u opoziciji, ne zna se ko šta hoće: Đilas aminovao prekid bojkota, Jeremić pobesneo!

Razjedinjenost, svađe i potpuno gubljenje kompasa u SzS

Foto: Youtube printscreen/Srpski pokret Dveri

Lideri Stranke slobode i pravde (SSP) i Demokratske stranke (DS), članica Saveza za Srbiju (SzS), Dragan Ðilas i Zoran Lutovac saglasili su se da neki članovi tog opozicionog bloka odustanu od bojkota predstojećih izbora i izađu na lokalne izbore, pišu “Večernje novosti”.

List podseća da je prema nezvaničnim informacijama gotovo izvesno da da će na lokalne izbore izaći lider Zajedno za Srbiju (Z zS), gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, i vođa demokrata u Paraćinu i predsednik te opštine Saša Paunović, a moguće i predsednik beogradske opštine Stari grad i funkcioner S SP Marko Bastać. Kako se navodi, “zeleno svetlo” za ovo dali su Ðilas i Lutovac, što je, međutim, izazvalo negodovanje u drugim strankama SzS, pogotovo u Narodnoj stranci (NS) Vuka Jeremića.

Potpredsednika NS Sanda Rašković Ivić kaže za “Novosti” da, ako je bojkot politika SzS, onda onaj ko nije u tome dosledan, nema šta da traži u tom bloku. S druge strane, “Blic” piše da je Zelenoviću Predsedništvo SzS juče postavilo ultimatum da u roku od dve nedelje odluči hoće li izaći na izbore, odnosno da će i on i njegova stranka Z zS, ako se odluče za izbore, biti izbačeni iz Saveza.

“Svi su ogorčeni na Zelenovića, do pre nedelju dana pričao je potpuno drugačiju priču. Pošto ne odustaje od namere da izađe na zbore u Šapcu, Jeremić je tražio da na dve nedelje pauzira u Savezu, a da nam nakon toga saopšti svoju odluku. Ako ostane pri tome da izađe na izbore, biće isključen iz SzS”, kaže za list izvor iz vrha SzS.

Sagovornik “Blica” dodaje i da je “suludo” i glupost što Zelenović pominje i nekog Sandokana i ističe da mu nije jasno kako on misli da pobedi kada neće imati podršku nikoga iz SzS.

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar