Prilazi zimskim centrima prohodni, na ovim deonicama ima snega

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima

Fot/Pixabay

JP “Putevi Srbije” saopštili su danas da je kolovoz na nekim putnim pravcima prvog prioriteta vlažan, a negde ima i snega.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

Deonice na kojima ima snega su:

I B-40, Vladičin Han – Surdulica – državna granica sa Bugarskom (granični prelaz Strezimirovci), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm.

II A-231, Vlasinsko Jezero – granica SRB/BUG (Ribarci), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm.

Na ostalim putnim pravcima I prioriteta/A kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Vranja.

Na državnim putevima II prioriteta/B kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Kruševca, Vranja.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta/C kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Kruševca, Novog Pazara, Vranja.

Napomena za Zaječar da ima sitnog odrona duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. Najviše ih ima na putu I B – 34 (Ðerdapska magistrala) gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

Zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere u vreme snežnih padavina predviđena je na državnom putu II A 211 na deonici Brzeće-Kopaonik, na državnom putu II A 208 deonica Brus-Razbojna, na državnom putu II A 211 deonica Brus-Brzeće i na državnom putu II A 215 deonica Kruševac-Kaonik.

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar