Haos na ulicama Nju Delhija, sedmoro poginulo

Sukobi su izbili između grupe demonstranata koji se zalažu za novi zakon i one koji se njemu protive

Tanjug/AP Photo/Dinesh Joshi

Najmanje sedam osoba je poginulo, a oko 150 je povređeno u sukobima koji su izbili u NJu Delhiju tokom protesta zbog novog zakona o državljanstvu, prenosi Rojters pozivajući se na policijskog zvaničnika.

Policija je ispalila suzavac kada su izbili sukobi stotina pristalica i protivnika novog zakona o državljanstvu koji omogućava brzu naturalizaciju nekim verskim manjinama rođenim u inostranstvu, ali ne i muslimanima.

Sukobi su izbili između grupe demonstranata koji se zalažu za novi zakon i one koji se njemu protive.

Izraelci i Palestinci ZATEČENI kao nikad pre, UN predlaže istorijsko rešenje

Na ulice je izašlo više hiljada ljudi, a policija je upotrebila suzavac i dimne granate, ali je imala problem da rastera okuplljene koji su bacali kamenice.

“Sedam osoba je preminulo, uključujući jednog mlađeg vodnika policije Nju Delhija”, rekao je policajac iz prestonice Indije Anil Mital.

Tanjug/AP Photo/Dinesh Joshi

Istovremeno, u Ahmedabadu je indijski premijer Narendre Modi dočekao juče predsednika SAD Donalda Trampa, a hinduističke nacionalističke i komunističke grupe izašle na ulice glavnog grada da bi pružile podršku, odnosno protestovale protiv SAD.

Tanjug/AP Photo/Manish Swarup

Grupa hinduističkih nacionalista održala je molitveni sastanak tokom kojeg su na portret Trampa na posteru stavili na njegovo čelo prepoznatljivi indijski crveni trag, čime su ga blagosiljali, dok mu je sveštenik poželeo uspeh u nastojanju da ojača veze s Indijom, prenosi AP.

Na drugom mestu u Nju Delhiju, desetine pristalica Komunističke partije Indije nosile su transparent na kome je pisalo “Trampe odlazi”. Ulične demonstracije protiv Trampa takođe su zabeležene u gradovima Gauhati na severoistoku, Kalkuti na istoku i Hiderabadu na jugu.

Tanjug/AP Photo/Dinesh Joshi

Doraisami Radža, generalna sekretarka Komunističke partije, optužila je Modija da je podlegao pritisku SAD za pristup indijskom tržištu, umesto da štiti interese Indije.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar