“Jao, ćerko, ko mi te je upropastio?”: Otkriven motiv ubistva bračnog para u Jagodini!

U početku istrage sumnjalo se da je Svetislav ubio Snežanu, pa sebe

Foto/E-Stock/Stanislav Nedelja

Svetislav Milenković (69) i njegova supruga Snežana Plašintović (54) ubijeni su preksinoć u svojoj kući u jagodinskom naselju Bresje.

Njemu je presuđeno hicem iz pištolja, njoj nožem. Policija traga za ubicom, a sumnja se da je motiv stravičnog zločina pljačka.

Kako se saznaje, krvavi zločin odigrao se najverovatnije u noći između nedelje i ponedeljka. Snežanin leš sa ubodnom ranom od noža na leđima nađen je u sobi pored bilijarskog stola, a Svetisavljevo telo je otkriveno u kupatilu. Imao je rupu od metka malog kalibra iza uha. Ko je počinio ovaj užas, za sada se ne zna.

U početku istrage sumnjalo se da je Svetislav ubio Snežanu, pa sebe, ali je Snežanina majka Milostija Plašintović od početka sumnjala u ovu mogućnost. Ona ističe da je njena ćerka bila u dobrim odnosima sa mužem, sa kojim je nevenčano živela skoro 15 godina.

– Ne znam šta se desilo kobne noći, ćerku sam poslednji put videla u nedelju. Bila je kod nas u Ćupriji, pomagala nam je jer smo klali svinju. Tisa, kako smo svi zvali Svetislava, nije tog dana bio kod nas, nije hteo da dođe. Snežana je u ponedeljak ponovo trebalo da dođe kod nas posle posla u “Juhoru”, ali me je ujutro zvala njena šefica i pitala zašto moja ćerka nije došla na posao. Začudila sam se, pa sam je zvala telefonom, ali pošto se niko nije javljao, pozvala sam policajce. Oni su otišli kod Tise i Snežane i tamo pronašli tela – priča Milostija, grcajući u suzama.

Očajna majka se nakon razgovora sa novinarima Informera provukla pored policajaca, ušla u kuću i zatekla ćerkin leš. Krici i jecaji su odjeknuli kućom:

– Jao, ćerko! Ko mi te je upropastio! Ćerko…

ZLOČIN U JAGODINI: Obrt u istrazi! Svetlana ubijena oštrim predmetom, a Svetislav vatrenim oružjem

I meštani Bresja juče su bili uvereni da je Svetislava i Snežanu ubio neko treći, i to možda i zbog imovine!

Svetislavu je brat umro pre 40 dana. Priča se u selu da je Svetislav nakon toga preuzeo bratovljevu kuću, koja se nalazi na zajedničkom imanju, i da se nekom zbog toga opasno zamerio. Nadamo se da će policija otkriti pravu istinu – kazao je meštanin.

Inače, Svetislav iz prvog braka ima odraslog sina, koji živi sa svojom majkom u Nemačkoj. Milenković je redovno bio u kontaktu sa sinom i prvom ženom, a prema priči rođaka i komšija, i Snežana se lepo slagala s njima.

– Snežana i Svetislav su bili skladan par. Ne mogu da poverujem da je ovo moglo da se desi – ponovio je rođak.

Za Svetislava Milenkovića je, inače, javnost čula još pre devet godina, kada je uhapšen zbog obljube maloletnice. Podsetimo, 2011. je kao bomba odjeknula vest da su u Jagodini “uhapšena dvojica opasnih pedofila” – Svetislav Tisa Milenković i njegov prijatelj Radosav Stojanović (68). Svetislav se teretio da je obljubio 15-godišnju ćerku svog prijatelja, mameći je novcem jer je devojčica iz socijalno ugrožene porodice. Takođe, teretio se i da je njenu drugaricu terao da ih gleda dok imaju seks!

Radosav se pak teretio da je u prethodne dve godine silovao svoju pastorku, koja je u trenutku njegovog hapšenja takođe imala 15 godina. Tokom istrage sumnjalo se i da su Svetislav i Radosav sarađivali u pronalaženju žrtava i da su seksualno zlostavljali mnogo više devojčica nego što im se stavljalo na teret.

Međutim, pošto su Stojanovića teretili čvrsti dokazi “samo” za silovanje pastorke, on je skoro ekspresno osuđen na sedam godina zatvora. Milenković je, na drugoj strani, skoro sedam meseci proveo u pritvoru, nakon čega je oslobođen svih optužbi zbog nedostatka dokaza.

Milenković 2015: Lažno me optužili, tužio sam državu

Svetislav Milenković je nakon puštanja iz pritvora, gde je bio 2011. zbog optužbi za pedofiliju, tužio državu za pretrpljeni bol, narušavanje ugleda i neosnovani boravak iza rešetaka. U razgovoru sa novinarima “Infocentrale” 2015. godine kazao je da je dobio spor protiv države “težak” 60.000 evra.

– Uhapšen sam 14. februara 2011. jer sam povezao maloletnicu koju sam odranije poznavao. Dok sam stao na trenutak da porazgovaram sa jednim prijateljem, ona mi je iz torbice ukrala 350 evra i pobegla. Primetio sam da sam pokraden tek posle nekoliko sati i otišao sam u policiju i prijavio krađu. Oni su nju pronašli, a dva dana posle toga policija je došla kod mene i uhapsila me! Ispostavilo se da me je devojčica optužila da sam je obljubio i da sam terao njenu drugaricu da nas gleda! Skoro sedam meseci sam proveo u pritvoru, a optužnica je potom odbačena. To je bio pakao, čak je i sin u tom periodu hteo da me se odrekne, jer su sve novine pisale kako sam silovao maloletnice. Supruga Snežana je, međutim, ostala uz mene, nije verovala u sve to, poznaje me – ispričao je on.

Na pitanje novinara zašto je baš on uhapšen zbog tako ozbiljnih optužbi, Svetislav je rekao:

– Zato što sam bio “pogrešan čovek, na pogrešnom mestu u pogrešnom trenutku”. Tada je bilo popularno da se hapse navodni pedofili po Srbiji, ja sam naleteo i nije mi bilo spasa!

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

 

Izvor: Informer

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar