Dragan (24) pozajmio 300 evra, kamata narasla do 6.000! Evo šta je Kragujevčanina odvelo u smrt

Rođaci su rešeni da "stvari isteraju do kraja"

Foto/Printscreen video/sevilla.abc.es

Porodica i prijatelji Kragujevčanina Dragana Rankovića (24), koji se obesio zbog duga zelenašima, kažu da su čuli da je on od njih uzeo 300 evra s kamatom kako bi pomogao prijatelju, a da je dug u međuvremenu porastao na čak 6.000 evra

Rođaci su rešeni da “stvari isteraju do kraja i da zelenaše koji su u smrt odveli Rankovića privedu pravdi”.

“Dragan je bio dobro i radno dete, uopšte nije bio iz te priče. Za problem sa zelenašima smo saznali tek pošto je nestao, a iz njegovog oproštajnog statusa na Fejsbuku bilo je jasno da je pare na kamatu pozajmio za druga, a ne za sebe. Navodno, u pitanju je 300 evra”, priča jedan rođak i dodaje da je teško jer je Dragan tajnu odneo u grob.

Tužan kraj potrage lovaca, pronađeno Draganovo telo

“Nikome nije rekao za svoj problem. Njegov “prijatelj”, zbog koga je pozajmio novac, rekao je da nema veze s njegovim nestankom. Ali postoji trag i čuli smo dosad dve verzije o tome ko ga je od zelenaša maltretirao. Prema prvoj, reč je o ekipi iz kragujevačkog naselja Aerodrom, gde je pokojni Dragan stanovao. Ta ekipa je poznata po okrutnosti i po tome da iz dana u dan povećavaju kamatu, koja naraste i do 70 odsto od duga. Pominje se i ekipa iz naselja Erdeč. U obe priče umešan je zelenaš čije ime znamo.

Rođaci kažu i da veruju da je ogromna kamata odvela Dragana u smrt.

“Na nagovor prijatelja je pozajmio nekoliko stotina evra, ali je dug narastao na nekoliko hiljada jer drug nije vraćao ugovorene rate. Nepoznanica je da li je on od početka, žargonski rečeno, bio u dilu sa zelenašima ili je Rankovića nehotice uvukao u probleme. S obzirom na to da je njegov status ironičan, verujemo da je pre smrti shvatio da je prevaren”, kaže rođak.

Da podsetimo, telo Dragana Rankovića našli su lovci u šumi 23. februara, a nestanak je prijavljen 28. januara ove godine.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar