Pacijentkinja iz Uba prebačena u Beograd zbog sumnje na koronavirus

Iz Opšte bolnice u Valjevu, gde je bila prvo primljena, prebačena je u Kliniku za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije

E-Stock/Stevan Rankovic

Mlađa pacijentkinja iz Uba, za koju se sumnja da je zaražena koronavirusom, iz Opšte bolnice u Valjevu, gde je bila prvo primljena, prebačena je u Kliniku za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije u Beograd, gde će biti obavljena sva dodatna dijagnostika i lečenje. U pitanju je, nezvanično saznaju Novosti, sedamnaestogodišnja devojka koja se pre nekoliko dana vratila iz Milana u Italiji, gde je kratko boravila.

Iz Doma zdravlja u Ubu, u sredu je kolima hitne pomoći prebačena u Prijemno-urgentni centar Opšte bolnice Valjevo. Nakon neophodnih pregleda i uzimanja svih potrebnih uzoraka epidemiologa Zavoda za javno zdravlje Valjevo, a u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja i dežurnom ekipom, pacijentkinja je prebačena na Infektivnu kliniku u Beograd.

“Dom zdravlja Ub i Opšta bolnica Valjevo ispoštovali su Algoritam aktivnosti za postupanje sa osobama koje se javljaju na pregled, a moguće je da su bila izložena infekciji novim koronavirusom. Algoritam aktivnosti doneo je Institut za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut”, , saopštila je Opšta bolnica Valjevo.

Strah izaziva iracionalno ponašanje: Pretnja postoji, ali nema razloga za paniku (VIDEO)

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Izvor: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar