Skoro 8.000 ljudi želi da putuje u svemir

Među putnicima i Džastin Biber i Leonardo Di Kaprio

Foto/Printscreen/You Tube

Kompanija za svemirski turizam, Virgin Galactic, koja svoje prve klijente planira da pošalje u svemir do leta 2020. godine, najavila je da će zbog velike potražnje u prodaju pustiti još karata, te je udvostručila broj rezervacija u odnosu na septembar 2019. Sada je na listi čekanja upisano 7.957 zainteresiranih, piše portal SEEbiz.

Kompanija je zvanično prestala da prodaje karte nakon svog prvog svemirskog leta koji je realizovan u decembru 2018. godine.

Foto/Printscreen/You Tube

Cene i datum sledećeg leta još nisu poznati, ali karte za prvi komercijalni let su rasprodate. Zasad je kompanija bukirala 603 fiksne rezervacije iz 60 zemalja sveta, po ceni od čak 250.000 dolara, ali Virgin Galactic i dalje prima zahteve zainteresovanih avanturista.

Zato će u sredu u prodaju biti puštena nova serija karata, a BBC piše da je kompanija istovremeno pokrenula kvalifikacioni program One Small Step za koji je potrebno platiti depozit u iznosu od 1.000 dolara.

Vesti su objavljene nakon što je saopšteno da je Virgin Galactic u prošlom tromesečju zabeležio gubitak od 73 miliona dolara.

Među poznatim osobama koje su već kupile karte su Džastin Biber i Leonardo Di Kaprio, a i vlasnik Virgin Galactica, sir Ričard Brenson rekao je da namerava da se pridruži putnicima na prvom komercijalnom letu.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Izvor: Blic

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar