Kineski lekar primio dirljivo pismo od svoje dece, dok u Srbiji pomaže lekarima (FOTO)

Kineski doktor pomaže našim lekarima u borbi protiv korone

Foto: Twitter/@AmbChenBo

Ambasadorka Kine Čen Bo, podelila je na Tviteru dirljivo pismo koje je kineski lekar primio dok je na službi u Srbiji i pomaže našim lekarima u borbi protiv korone.

“Prof. dr Guo, član kineskog tima medicinskih stručnjaka, mi je ispričao kako je bio srećan kad je dobio pismo i sliku od svojih blizanaca, ćerke i sina. Hoće da preko mene podeli svoju radost sa srpskim prijateljima”, napisala je ambasadorka.

Prenosimo pismo u celini:

“Dragi tata, kako ti je u Srbiji? Imaš li dovoljno vremena za odmor svakoga dana? Imaš problema sa vratom, molim te potrudi se da ga utopljavaš. Ovih dana stalno pratimo vesti i nadamo se da ćemo se bolje upoznati sa situacijom u Srbiji. Onog dana kada si kao član kineskog medicinskog tima krenuo za Srbiju nosio si veliku zaštitnu masku, ali mi smo te odmah prepoznali na televiziji i uzbuđeno povikali: “Eno tate!” Ti se samo posveti poslu i ne brini za kuću, sestra i ja smo dovoljno veliki da možemo da brinemo jedan o drugom, da brinemo o sebi, školi. Tu smo da pomognemo mami i preuzmemo brigu o baki i deki. Nakon što su saznali da si otišao u Srbiju da pomogneš, naši prijatelji iz osnovne škole Dongfeng donglu su te pozdravili i poželeli sreću, imali su gomilu pitanja, ukoliko budeš imao vremena, da pomogneš da im odgovorimo? Kad odrastemo želimo da i mi budemo medicinski radnici koji ne beže pred nevoljom i ne plaše se, hrabri ljudi. Na kraju najviše se nadamo da ćeš ti tetke i stričevi iz medicinskog tima ostati bezbedno i zdravo. Napravićemo tvoje omiljeno jelo, prženi paradajz s jajima, za tvoj uspeh!”, napisali su ćerka i sin Feifei Jiajia

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

DOZOVITE SE PAMETI! Uprkos svim apelima šetališta u Beogradu puna! (FOTO+VIDEO)

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar