Kobna igra pokera: Jedan je kašljao tokom partije, osmoro se zarazilo, troje umrlo

U roku od nekoliko nedelja, svih osmoro se razbolelo, troje je podleglo infekciji

Foto: Tanjug/AP Photo/John Raoux

Grupa vremešnih američkih prijatelja penzionera, zaljubljenika u poker, nije se obazirala na koronavirus, ali se njihova poslednja partija na Floridi završila tragično, jer je od njih osmoro zaraženih, troje umrlo.

U roku od nekoliko nedelja, svih osmoro se razbolelo, troje je podleglo infekciji, a sin jedne od žrtava koronavirusa kaže da je majku stalno upozoravao da vodi računa šta radi.

Tu grupu Njujorčana koja se preselila na Floridu po odlasku u penziju, čvrsto je povezao poker, i bas ta poslednja partija koju su odigrali u Aventuri, mestu 20 milja severno od Majamija, koštala je živote Mersi Fridman (94) i bračni par Beverli Glas (84) i Fred Sands (86).

Kako kažu preživeli, jedan od učesnika partije pokera kašljao je tokom igre, prenose američki mediji.

“To je tragedija”, rekla je Hariet Molko, koja je verovala da će umreti tokom devet dana u bolnici.

Molko, čiji je suprug Ronald takođe bio u bolnici, kaže da je sve to noćna mora koju želi da zaboravi, jer su svi bili više od prijatelja, bili su kao porodica, putovali su zajedno i obilazili kazina po Floridi.

Endrju Fridman, koji živi u Bruklinu, odakle mu je bila i sada pokojna majka, ističe da ju je upozoravao da mora da vodi računa o socijalnoj distanci, da prekine sa partijama pokera dok sve ne prođe, ali ga nije poslušala.

Bračni par Glas i Sands su prvo bili u odvojenim sobama, ali su ih kasnije stavili u zajedničku i, kako sestre kažu, sve vreme su se do smrti držali za ruke.

Živeli su zajedno 20 godina u Holivudu, pored Aventure, jednostavno nisu bili par koji sedi kod kuće, rekla je ćerka jednog od njih.

Danas na Floridi ima 22.000 zaraženih i 590 mrtvih.

CRNA STATISTIKA: Za manje od dve nedelje broj ZARAŽENIH u svetu porastao za MILION!

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar