Potvrđen virus u gerontološkom centru Kruševac: Opšta bolnica i Dom zdravlja šalju lekare za ispomoć

Gerontološkom centru se nalaže da postupi po preporukama i instrukcija ZZJZ u smislu prevencije širenja zaraze, kako među korisnicima, tako i među zaposlenima

Foto/Youtube/Printscreen

Štab za vanredne situacije grada Kruševca naložio je Opštoj bolnici u Kruševcu da stručni tim pregleda korisnike Gerontološkog centra kojima je potvrđen pozitivan nalaz na virus KOVID-19, kako bi se formirala opšta slika i zdravstveno stanje, odlučeno je danas na sednici Štaba.

Opštoj bolnici i Domu zdravlja naloženo je da od sutra opredele po jednog lekara i tri medicinska tehničara koji će raditi u ovoj ustanovi socijalne zaštite kao ispomoć njihovom medicinskom osoblju i radiće po jednu smenu sa korisnicima, kojima je potvrđen pozitivan nalaz na koronavirus.

“Gerontološkom centru se nalaže da postupi po preporukama i instrukcija ZZJZ u smislu prevencije širenja zaraze, kako među korisnicima, tako i među zaposlenima”, navodi se u naredbi Štaba, gde je, između ostalog i naložena dezinfekcija prostora i dvorišta GC.

Opštoj bolnici se nalaže da jedan stručni tim pregleda korisnike GC kojima je potvrđen pozitivan nalaz na virus KOVID-19, u smislu stvaranja opšte slike i opšteg zdravstvenog stanja.

Gerontološki centar u Nišu u POTPUNOJ IZOLACIJI: Testirano 25 korisnika, 6 pozitivno

Ukoliko bude potrebna rengenska dijagnostika, radiće se u noćnoj smeni u respiratornoj ambulanti “14.oktobar”. Iz Štaba nije saopšteno koliko je tačno korisnika ili zaposlenih u Gerontološkom centru sa potvrđenim KOVID-19,u GC nisu u mogućnosti da predoče te podatke.

U kruševačkom Gerontološkom centru je na smeštaju 191 korisnik i kako je ranije predočeno iz ove ustanove, Vojska Srbije oko mesec dana obezbeđuje objekat GC.

Prema poslednjim podacima ZZJZ u Rasinskom okrugu potvrđen je 161 slučaj koronavirusa, a samo u Kruševcu-125. U Varvarinu je potvrđeno 17 slučajeva, Ćićevcu-7, Aleksandrovcu 6, Trsteniku 4 i u Brusu 2.

Gerontološki centar u Kruševcu je kako je ranije predočila direktorka GC Jelena Mijailović doneo set preventivnih mera, a među oko 20 posebnih stavki je da su još 10. marta zabranjene posete korisnicima i ulaz u ustanovu svim trećim licima, kao i da su dobavljači mogli da uđu samo do kapije.

Naloženo je da svi zaposleni nose zaštitnu odeću, maske i rukavice od 11. marta, a dan kasnije postavljene su i dezobarijere ispred svakog objekta.Naložena je bila i stalna dezinfekcija u kuhinji i drugim prostorijama, pripremljena i sala za eventualnu izolaciju od 14.marta,a između drugih brojnih mera, više puta dnevno je merena temperatura i praćeno zdravstveno stanje korisnika rad izveštaja Ministarstvu za rad, odnosno od 14.aprila i ZZJZ.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Izvor: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar