Korona ušla u 18 ustanova socijalne zaštite i domova za stare

Ministarstvo navodi da se za šest organizacija socijalne zaštite očekuju zvanični rezultati testa

laboratorija

Foto: Pixabay.com

Zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno je prisustvo virusa COVID-19 kod 369 korisnika i 83 zaposlena, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Prisustvo virusa potvrđeno je u domovima za smeštaj odraslih i starih “Stara pruga” na Umci, “Doživeti stotu“ u Zemunu, beogradskim domovima “Nana“, “Nada“ i “Sunčev breg“, kao i u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Beogradu, novobeogradskom Odeljenju Gradskog centra za socijalni rad i kod usluga pomoć u kući – Gerontološkog centra Beograd.

Prisustvo ovog virusa potvrđeno je i u gerontološkim centrima u Nišu, Kruševcu i Knjaževcu, Domu za smeštaj lica ometenih u razvoju Blace-Trbunje, Domu za smeštaj odraslih lica Kulina, Domu za smeštaj starih lica u Smederevu i Domskom odeljenju za smeštaj odraslih i starih u Novom Pazaru.

Potvrđeno je prisustvo virusa COVID-19 i u Domu za smeštaj odraslih i starih “Elite Home Star” u Progaru, Domu za smeštaj odraslih i starih “Eskulap centar” u Nišu i Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Nišu.

Ministarstvo navodi da se za šest organizacija socijalne zaštite očekuju zvanični rezultati testa.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

“Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji”, saopštilo je Ministarstvo.

Ukupan broju ustanova socijalne zaštite čiji su osnivač Republika Srbija i AP Vojvodina iznosi 74 sa kapacitetom od 14.512 korisnika.

Od toga je 57 ustanova za odrasle i starije, i to devet domskih odeljenja pri Centrima za socijalni rad, 23 gerontološka centra, osam domova za smeštaj odraslih i starih, tri ustanove za smeštaj osoba sa invaliditetom i 14 ustanova za smeštaj osoba sa mentalnim i intelektualnim teškoćama.

Među republičkim i pokrajinskim ustanovama socijalne zaštite je i 17 domova za decu i mlade, i to 10 domova za decu i mlade bez roditeljskog staranja, tri zavoda za vaspitanje dece i omladine i četiri ustanove za decu i mlade sa smetnjama u razvoju.

Ukupan broj privatnih pružalaca usluge socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih na teritoriji Republike Srbije je 229, sa kapacitetom od 8.617 korisnika.

NAJNOVIJI PODACI: U Srbiji preminulo još pet osoba, zaraženo 6.318 ljudi

Izvor:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar