Tramp suspenduje ulazak u SAD za imigrante zbog koronavirusa

Ulazak u SAD je zbog pandemije već u velikoj meri onemogućen

Foto/Tanjug/AP Photo/Alex Brandon

Američki predsednik Donald Tramp najavio je da će predsedničkim ukazom privremeno suspendovati ulaske u SAD za sve useljenike zbog epidemije koronavirusa i zbog zaštite tržišta rada.

Ova odluka koju je Tramp objavio na Tviteru zapravo je realizacija njegove dugo najavljivane politike smanjenja imigracionog talasa.

Demokrate su odmah osudile ovu najavu iz Bele kuće uz ocenu da predsednik pokušava da skrene pažnju javnosti sa sporog i lošeg upravljanja krizom izazvanom epidemijom koronavirusa.

“Dok se nacija bori sa pandemijom, a medicinski radnici rizikuju svoje živote, predsednik se obrušio na useljenike i krivi druge za svoje promašaje”, ocenila je Ejmi Klobučar, bivša kandidatkinja za demokratsku predsedničku nominaciju.

Ulazak u SAD je zbog pandemije već u velikoj meri onemogućen, granice su zatvorene, a avio-saobraćaj zabranjen, pa se ova Trampova odluka više tumači kao pokušaj da se ohrabri njegovo biračko telo.

PORAZIĆEMO NEVIDLJIVOG NEPRIJATELJA! Tramp: “Ja sam predsednik u doba RATA!”

Raegujući na najnoviju Trampovu najavu, bivši demoikratski predsednički pretendent Džulijan Kastro poručio je predsedniku da je njegova odluka “plitak potez” jer je već dovoljno “zakopao američku ekonomiju i zabranio useljenicima boravak u SAD”.

Predsednik Tramp je odgovorio da je vrhunac epidemije u SAD već prošao i da je vreme da se pomogne saveznim državama da ponovo pokrenu ekonomiju.

Ipak, američka administracija je nedavno saopštila da će olakšati uslove za dobijanje privremenih radnih viza sezonskim poljoprivrednim radnicima.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar