NAJTEŽA NOĆ JE ZA NAMA! Vučić sa ruskim ekspertima: “Hvala im! Tri nedelje se rame uz rame bore sa našim stručnjacima!”

Zajednička borba protiv COVID-19 Srbije i Rusije

Foto: Pink printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa članovima ruskog tima angažovanim na pružanju pomoći u sprečavanju, suzbijanju i gašenju epidemije COVID-19.

Sastanku su prisustvovali ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Nakon sastanka, predsednik Srbije je rekao da je želeo da izrazi zahvalnost ruskom ekspertskom timu i ljudima koji su tri nedelje sa nama i rame uz rame se bore sa našim stručnjacima.

“Oni su tri nedelje sa nama i u najtežim trenucima bili su i u Republici Srpskoj. Obišli su 131 lokaciju, a njihovi lekari su pomagali našim lekarima. Oni su još jednom potvrdili naše odlične odnose”, rekao je Vučić.

Kako kaže, pokazali su kako se pomaže nekome u nevolji, i istakao da se u isto vreme i Rusija suočava sa ozbiljnim napadom virusa COVID-19.

“Oni su ponovo pokazali koliko su veliki. Beskrajno sam im zahvalan”, rekao je Vučić i rekao da će ih odlikovati ili nagraditi ordenom.

Vučić je rekao da u našoj zemlji, u delu medija i političke kvazi elite, postoji potreba da se zemlja potcenjuje, da se rukovodstvo nipodaštava.

“Misle kako bi Srbija trebala samo da se nekome dodvorava i da ne traži ništa za svoju zemlju. Ja sam izabrani predsednik i moj je interes da se borim za naše interese, a ne nečije tuđe – rekao je Vučić, dodavši da se iznenadio detinjastoj želji nekih ljudi, medija i njihovih predstavnika da nateraju šefa evropske komisije da u mom prisustvu kaže nešto protiv mene”, rekao je Vučić.

Foto: Pink printscreen

Kako kaže, kada nešto urade dobro, zahvalimo im se.

“Čudi me da ti ljudi misle da je naš posao da se nekome dodvoravamo. To samo može da mi popravi raspoloženje. Naša borba se zasniva na istini i hrabrosti. Ja predstavljam ponosan narod, narod sa istorijom i tradicijom. To je moj posao, ali sam video da su mnogi zamerili na reakciji”, rekao je Vučić.

Kako kaže, valjda misle da je trebalo da se nekome ulizuje i dodaje da to nikada neće činiti.

“Danas šaljemo veliku pomoć Italiji a uz pomoć kineskih prijatelja uspeli smo sebe da obezbedimo”, rekao je Vučić i dodao da je država uspela sve da obezbedi lekarima i struci kako bi mogli da obave dobar posao.

Kako kaže, prethodna noć je bila najteža po broju mrtvih.

Prethodna noć je bila najteža po broju mrtvih. Noć je bila užasna i to pre svega zbog onoga što se dešava u Nišu – rekao je Vučić.

On je ponovio da je bolest kao stvorena da napadne naše roditelje, iako napada i mlade, ističe da razara organizme starijih ljudi.

“Ušla je u gerontološki centar u Nišu i napravila nam je pomor. Sve ih je više i uvek iz tog gerontološkog centra – rekao je Vučić i dodaje da ne može da zamisli šta bi bilo da se nije vodilo računa o starijima.

Predsednik je rekao da jeste lakše, ali da nije gotovo i otkrio i da imamo novo žarište, a to je Negotin.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Srbija sutra šalje Italiji medicinsku pomoć: Vučić prisustvuje otpremanju

Izvor: Pink

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar