Sednice Vlade Srbije vraćaju se u Nemanjinu, a ove mere će morati da se ispoštuju

Kako je odlučeno, materijali će se slati elektronskim putem

Foto/E-Stock/Dušan Milenković

Sednice Vlade od danas se iz Palate Srbije vraćaju u Nemanjinu 11, ali će biti održavani pod posebnim uslovima koji su u skladu sa merama zaštite protiv koronavirusa, saznaje “Blic”.

Kako je odlučeno, materijali će se slati elektronskim putem, a preporučeno je da ne traju više od 20 minuta i na njima neće biti posluživani kafa ni ostali topli napici.

“Preporučuje se da sednice ne traju vremenski dugo, oko 20 minuta. Na sednici neće biti organizovano kuvanje toplih napitaka, voda će biti dostupna ispred sale za sednice, sa jednokratnim čašama. Prisutni na sednicama moraju nositi sopstvenu zaštitnu opremu, masku i rukavice”, navodi se u odluci.

Takođe, prilikom ulaska u zgradu, svima koji dolaze na sednicu biće dezinfikovane ruke i izmerena telesna temperatura.

“Preporuka je i da se održava fizilčku distancu sve vreme, i koristiti masku i rukavice i van seenica odbora”, objašnjeno je u odluci.

Kako je odlučeno, U Nemanjinoj 11 biće održavani i sednice odbora i komisija Vlade, ali za razliku od ranije, bez predstavnica predlagača.

U zgradi Vlade, od uvođenja vanrednog stanja, obezbeđenje radi sa maskama i rukavicama, a zatvoren je restoran. Kafe-kuhinje su uglavnom zatvorene, jer je veći broj ljudi poslat da radi od kuće. Isti koraci, merenje temperature i dezinfekcija ruku, primenjuju se i u Palati Srbije.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Izvor: Blic

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar